Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi Kapanış Töreni - Son Dakika
Güncel

Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi Kapanış Töreni

Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi Kapanış Töreni

"gerek ulusal gerek uluslararası paydaşlarımızla karşılıklı birçok kazanım edindik."

04.10.2013 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"gerek ulusal gerek uluslararası paydaşlarımızla karşılıklı birçok kazanım edindik. Bugün AB ülkelerinde okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranı yüzde 93'e yakın. Biz de ise bu oran son 3 yılda yüzde 38'den yüzde 64'e yükseldi"

"Hedefimiz erken eğitim çağındaki bütün çocuklarımızın nitelikli erken eğitim imkanlarından yararlanmasını sağlamak. Nitelikli erken eğitime erişmek yalnızca o çocuğun hayatında köklü değişiklikler oluşturmuyor. Eğitimine erken çocukluk çağında başlayan bir nesil, zihinsel ve sosyal becerileri gelişmiş sosyal bir ülke nüfusuna dönüşüyor"

Haber - Kamera: Enver ALAS/ İSTANBUL - DHA

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 'Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi'nin kapanış töreninde yaptığı konuşmada, bu töreni bir son olarak nitelendirmenin yanlış olacağını belirterek, "Bugünkü etkinlik okul öncesi etkinliğin güçlendirilmesi konusundaki yeni çalışmalara ışık tutması için edindikleri tecrübeleri paylaşma imkanı olarak görüyoruz" dedi.

UNICEF'in teknik desteği ve Avrupa Birliği (AB)?nin finansal katkısı ile hayata geçirilen 'Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi' tamamlandı. Beykoz'daki Limak Eurasia Hotel'de düzenlenen, 12 bin çocuğun okul öncesi eğitimden ücretsiz olarak yararlandığı projenin kapanış programına Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, UNICEF Türkiye Temsilcisi Dr. Ayman Abulaban, AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Bela Szombati, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ile öğretmenler ve projeden yararlanan öğrenciler katıldı. Programda kapanış konuşmasını yapan Nabi Avcı gerek ulusal gerek uluslararası paydaşlarla karşılıklı olarak birçok kazanım edindiklerini söyledi.

"YÜZDE 38'DEN YÜZDE 64'E YÜKSELDİ"

Geçen süreçte AB ve UNICEF'in tecrübelerini inceleyerek, Türkiye şartlarına en uygun hale getirmeye çalıştıklarını ve ortaya başarılı sonuçlar çıkardıklarını anlatan Avcı, "Gerek ulusal gerek uluslararası paydaşlarımızla karşılıklı birçok kazanım edindik. Bugün AB ülkelerinde okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranı yüzde 93'e yakın. Biz de ise bu oran son 3 yılda yüzde 38'den yüzde 64'e yükseldi. Hedefimiz erken eğitim çağındaki bütün çocuklarımızın nitelikli erken eğitim imkanlarından yararlanmasını sağlamak. Nitelikli erken eğitime erişmek yalnızca o çocuğun hayatında köklü değişiklikler oluşturmuyor. Eğitimine erken çocukluk çağında başlayan bir nesil, zihinsel ve sosyal becerileri gelişmiş sosyal bir ülke nüfusuna dönüşüyor"diye konuştu.

Avcı, erken eğitime yapılan her yatırımın Türkiye'nin aydınlık geleceğe sahip olması için yapılan yatırım olduğuna dikkati çekti. Belediyeleri okul öncesi eğitm hizmetlerinin yaygınlaştırılmasında ve özellikle toplum temelli erken çocukluk hizmet modellerinin yaygınlaştırılmasında güçlü bir paydaş olarak gördüklerinin altını çizen Avcı, şöyle konuştu: "Tecrübelerimiz gösteriyor ki, sektörler arası işbirliğinin oluşturulması okul öncesi alandaki hizmetlerin geliştirilmesinde çok önemli bir ihtiyaç. Belediyeleri okul öncesi eğitim hizmetlerinin yaygınlaştırılmasında ve özellikle toplum temelli erken çocukluk hizmet modellerinin yaygınlaştırılmasında güçlü bir paydaş olarak görüyoruz. Belediyelerimiz siyasi parti anlayışlarından bağımsız olarak, önceliği çocuk haklarına ve çocukların ihtiyaçlarını en üst düzeyda sağlama konusuna vermeli, proje kapsamında uzmanlar tarafından geliştirilmiş esnek, düşük maliyetli ancak son derece etkin modelleri uygulamak için işbirliği yapmalıdır."

"FARUK ÇELİK'E DE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Projenin, küçük katkılarla dahi ne kadar büyük değişiminin yapılabileceğinin örneği olduğunu anlatan Bakan Avcı, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak okul öncesi eğitimin desteklenmesi çalışmalarına bundan sonra da öncelik vermeye devam edeceğiz. Bu projenin hayata geçmesine katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bütün kurumlara, Avrupa Birliği'nin ilgili birimine, UNICEF'e ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu projenin 2010 yılında başlatılmasına önayak olan ilk kadın Milli Eğitim Bakanımız Nimet Baş'a ayrıca teşekkür ediyorum. Okul öncesi eğitimde görev alan öğretmenlerin özellikle yardımcı eleman ve çalışma süreleri konusundaki sorunlarını ve beklentilerini biliyoruz, bu konudaki çalışmalarından dolayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e de teşekkür ediyorum. Kendisi de söz verdi. Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında yeni alınacak görevlilerin belki tamamını ama çok büyük bir bölümünü bu alanda değerlendirmek üzere Milli Eğitim Bakanlığımıza tahsis edeceği sözünü verdi. Kendisine peşinen teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Programın ardından öğretmenler ve öğrenciler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Avcı, çocuklara hediyeler dağıttı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi Kapanış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement