Okul Sporları Kayak İl Birinciliği Yarışları Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Okul Sporları Kayak İl Birinciliği Yarışları Yapıldı

Okul Sporları Kayak İl Birinciliği Yarışları Yapıldı

Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce organize edilen Okul Sporları Kayak İl Birinciliği yarışları sona erdi.

16.01.2015 19:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce organize edilen Okul Sporları Kayak İl Birinciliği yarışları sona erdi.

Türkiye Kayak Federasyonu'nun faaliyet programı kapsamında Ordu'nun Kabadüz ilçesinde gerçekleşen yarışlarda sporcular dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı.

Kabadüz ilçesi Çambaşı Yaylası'nda minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorisinde toplam 60 sporcunun katıldığı yarışlarda ilk 3 dereceye giren yarışçılara madalyaları Kabadüz Kaymakamı Zafer Özçelik, Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya tarafından verildi.

Kabadüz Kaymakamı Zafer Özçelik, geleceğin kayak sporcularının ilçelerinde yetiştiğini söyledi. İyi sporcuları yetiştirmek istediklerini belirten Kaymakam Özçelik, "Çambaşı Yaylamızda güzel bir ortamda iki gün boyunca kayak yarışları yapıldı. Bu tür yarışmaları bizler çok önemsiyoruz. Çünkü geleceğin kayakçılarının burada yetişiyor"dedi.

Kabadüz ilçesinde kayak kursu açmak için çalışma başlattıklarını ifade eden Özçelik, "Kabadüz Kaymakamlığı, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ve Kabadüz Belediyesi işbirliğiyle ilçemizde kayak sporunu yaygınlaştırmak için ilçemizde kurs açmayı planlıyoruz. Kurs açıldığında birçok farklı meslek gurubundan kişiler kayak sporunu yapma ve tanıma fırsatı yakalamış olacak"diye konuştu.

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya ise İlçelerindeki öğrencilerin kayak sporuna oldukça yatkın olduklarını belirtti. Geçen yıl Ordu Kayak Kulübü'yle birlikte öğrencilerin kayak eğitimi aldığını anımsatan Başkan Kaya, "Ülkemizde denize en yakın kayak merkezi ilçemizde bulunuyor. Önümüzdeki yıl faaliyete geçecek olan kayak merkezi buranın kaderini değiştirecek. Bizler kayağı her yaşta insanın yapmasını, sevmesini arzu ediyoruz. Bu bağlamda geçen yıl kayak eğitimi alan ilçemiz öğrencileri 2 gün süren yarışlarda birbirleriyle kıyasıya yarıştılar. İlerleyen yıllarda inanıyoruz ki bu yetenekli öğrenciler yarışmalarda ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecekler" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Okul Sporları Kayak İl Birinciliği Yarışları Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement