Okul Sütü Öğretmenlere Yoğurt Olmuş - Son Dakika
Güncel

Okul Sütü Öğretmenlere Yoğurt Olmuş

Adana'da ilköğretim okulunda öğrenciler için dağıtılan sütleri öğretmenler tencerelere doldurarak yoğurt yaptı. Skandalın fotoğrafları da ortaya çıktı.Konuyla ilgili açıklama yapan MEB, iddiaları yalanladı.

19.06.2016 12:36  Güncelleme: 18:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da bir ilköğretim okulunda öğrenciler için dağıtılan sütlerin öğretmenler odasında bir tencereye doldurulup, yoğurt yapıldığı ortaya çıktı. Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü haber sonrası yazılı bir açıklama yaparak iddiaları yalandı.

YOĞURT VE SÜTLAÇ YAPMIŞLAR

Merkez Sarıçam İlçesi'ndeki bir okulda çocukları okuyan bazı veliler, iddiaya göre çocuklarına ücretsiz verilen okul sütünün dağıtılmadığını fark etti. Veliler yaptıkları araştırmada günlük dağıtımı yapılması gereken sütlerin koliler halinde öğretmenler odasına götürülerek, hizmetliler tarafından okul müdürü ve yardımcılarına yoğurt ve sütlaç yapıldığını öğrendi.

Bunun üzerine bir veli, sütlerin hizmetliler tarafından öğretmenler odasına götürülmesi, kutularından tencerenin içine boşaltmasını ve yoğurt mayalanmasını cep telefonuyla görüntüleyerek okul yönetiminden şikayetçi oldu.

Bazı sınıflara neredeyse hiç süt dağıtımı yapılmadığı iddia edilirken, 19 Mayıs günü okulda yapılan kermeste, parayla satılan sıkma ve böreklerin içine konan peynirlerin de bu sütlerden yapıldığı öne sürüldü.

"KALAN SÜTLER DEĞERLENDİRİLİYOR"

Okul Müdürü, suçlamaları kabul etmeyerek soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Coşkun, yoğurtların öğrencilerin içmediği sütlerden yapıldığını, kalan sütlerin hizmetliler tarafından sınıflarda alınıp değerlendirildiğini söyledi. Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

MİLLİ EĞİTİM İDDİALARI YALANLADI

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünden, bir okulda okul sütünün dağıtılmayıp öğretmenler tarafından yoğurt, sütlaç yapıldığına dair iddiaların gerçekleri yansıtmadığı bildirildi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün çeşitli basın yayın organlarında yer alan "Okul sütü öğretmenlere yoğurt ve sütlaç olmuş" başlıklı haber hakkında Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden bilgi alındığı ifade edildi.

Sarıçam ilçesindeki Erdoğan Şahinoğlu İlkokulu'nda 20 Mayıs'ta 731 sütün sınıflara dağıtımının yapıldığı ve tutanak altına alındığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Adı geçen okulda görev yapan Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) personelleri ders bitiminde temizlik yapmak için sınıflara girdiklerinde, içilmeyip sınıfta bırakılan süt kutularını toplamışlardır. Süt kutularını çöp poşetleriyle çay ocağına indirmişlerdir. Havaların sıcak olması nedeniyle kendilerince sütü değerlendirmek istemişlerdir. Bu sırada okul yönetiminden alınan bilgiye göre, daha önce okul yönetimi ile problem yaşayan ve müfettişlerce incelemesi devam eden bazı öğretmenler tarafından durum fotoğraflanarak çeşitli yerlere servis edilmiştir. Sarıçam Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kaymakamlık oluru ile olayla ilgili inceleme başlatılmış olup, inceleme devam etmektedir.
Yapılan ilk incelemeye göre basında yer alan 'öğretmenler yoğurt, sütlaç yaptı' iddiası doğru değildir. Böyle bir iddia tüm öğretmenlerimizi rencide etmektedir."

Okul Sütü Öğretmenlere Yoğurt Olmuş

Son Dakika Güncel Okul Sütü Öğretmenlere Yoğurt Olmuş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (58)

  • Asaf: Ne günlere kaldık arkadaş. Bu dünya nasıl adi bir yer olmuş. İnsan neye tenezzül ediyor yahu.......... 19 6 Yanıtla
  • Ceyhanli: Yazik cok yazik.Ogretmenligin kutsalligini zedeliyorlar.Bunlarin hepsi 1 paket sut degerindeler iste. 14 8 Yanıtla
  • Serdar: Eee,akp nin eğitimi böyle olmalı. 5 17 Yanıtla
  • Müdür Müdür: Öğretmenleri tebrik ediyorum okul sütünden yoğurt yapmayı bulmuşlar.Nobel ödülüne aday göstermek lazım hocaları. 20 2 Yanıtla
  • diriliş: Bu resmi ceken ve medyaya veren soruşturulmalı bence kesin parelelcidir 8 12 Yanıtla
  • insaflı olun: Okul müdürü ve yardımcıları mı o kadar sütlaçı yemiş. Aslında biz öğretmenlerde de kabahat. Bazı velilerle (kıymet bilen velilerimiz hariç) çok içli dışlı olunca, bazen bu durumlara düşülebiliyor. Neyse bugünden sonra okul süt içmeyiz. Rahat olun 7 13 Yanıtla
  • nuri: çocuklar sütleri içmiyor yerlere ve çöpe döküyor... sütü değerlendiren meslektaşlarımı tebrik ederim. 7 12 Yanıtla
  • Anne: Bence isabet olmuş.ne olduğu belli olmayan sütleri çocuklara icirmemis olmuşlar.niyet bu olmasa da sonuç itibariyle çocukların lehine hareket etmişler. 9 10 Yanıtla
  • ogrenci: ZIKKIMIN KÖKÜNÜ YESİNLER. 13 6 Yanıtla adam olun: Zikkim olsuuuuun 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement