Okulda 'Gerçek Gibi' Tatbikat - Son Dakika
Yerel

Okulda 'Gerçek Gibi' Tatbikat

Okulda \'Gerçek Gibi\' Tatbikat

Kütahya Linyit İlk ve Orta Okulu’nda gerçekleştirilen yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

28.02.2015 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Linyit İlk ve Orta Okulu'nda gerçekleştirilen yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, tahta ve yanıcı madde kullanılarak çıkarılan yangın sırasında öğrenciler tatbikatı büyük bir dikkatle izledi. Temsili çıkan yangına ekipler kısa sürede müdahalede bulunarak söndürdü. Olası yangında öğrencilerin paniğe kapılmadan yapmaları gerekenler anlatıldı. Daha sonra öğrenciler yangın söndürme tüpleri kullanarak müdahale yöntemini denedi.

Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin kurtarma, tahliye, yangın ve söndürme tatbikatını öğrencilerin alkışlarıyla tamamladı.

Tatbikat sonrası bir açıklamaya yapan Kütahya İtfaiye Müdürü Nihat Helvacı, "Okullarımızda yangın ve yangınla mücadele konusunda verdiğimiz eğitim ve öğretim amaçlı faaliyetlerimiz tüm hızıyla devam etmektedir. Okul müdürlerimizin talepleri doğrultusunda okullarımıza giderek çocuklarımız daha güvenli yarınları için görsel eğitimlerle bunu pekiştirmeye devam edeceğiz. Ben buradan Linyit İlk ve Orta okulu Müdürü ve tatbikatta görev alan öğretmenlere bize katkılarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Okulda 'Gerçek Gibi' Tatbikat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement