Okuldaki Sandviçten Zehirlenen Berihan'ın Yakınları Konuştu - Son Dakika
Güncel

Okuldaki Sandviçten Zehirlenen Berihan'ın Yakınları Konuştu

Okuldaki Sandviçten Zehirlenen Berihan\'ın Yakınları Konuştu

AĞRI'nın Doğubayazıt ilçesindeki ilkokulda yediği sandviçten dolayı hayatını kaybettiği ileri sürülen 6 yaşındaki Beritan Hacıoğlu'nun arkadaşlarının da benzer sorunları yaşadığı bildirildi.

11.10.2016 19:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AĞRI'nın Doğubayazıt ilçesindeki ilkokulda yediği sandviçten dolayı hayatını kaybettiği ileri sürülen 6 yaşındaki Beritan Hacıoğlu'nun arkadaşlarının da benzer sorunları yaşadığı bildirildi.

Olay, 7 Ekim günü Doğubayazıt'taki Savcı Hakan Kılıç İlkokulu'nda meydana geldi. Yemek şirketi tarafından öğrencilere salamlı sandviç dağıtıldı. İddiaya göre sandviç yiyen bazı öğrenciler, öğle saatlerinde evlerine gidince ishal ve kusma şikayeti ortaya çıktı. Aileler çocuklarını Doğubayazıt Devlet Hastanesi acil servisine götürürken, durumu ağır olan Beritan Hacıoğlu Batman'a, ablası 7 yaşındaki Dicle Hacıoğlu ise Ağrı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Beritan tüm müdahalelere karşın 8 Ekim gece yarısı yaşamını yitirdi. Batman'da otopsi yapılan Beritan'ın cenazesi Doğubayazıt'ta toprağa verildi.

Beritan'ın ölümünün ardından zehirlenen diğer çocukların aileleri de konuştu. Salamlı sandviçten 2 çocuğu zehirlenen Sebih Demirtaş, "2 çocuğum okulda yediği yemekten zehirlenmiş. Yedikleri salamlardan sonra mideleri bulanıyordu ve hep kusuyorlardı. Ama hastaneye götürmedik" diye konuştu.

Dayısının oğlunun çocuklarının salamlı sandviçten zehirlendiğine iddia eden Ahmet Demirtaş "Bizim edindiğimiz bilgiye göre en az 15-20 çocuk zehirlenmiş. Millet Beritan'ın ölümünden sonra yeni uyanıyor" dedi.

Beritan'ın babası Mehmet Şerif Hacıoğlu ise "Kızım vefat etti. Milli Eğitim müdürü buraya geldiğinde 'o gün yemek listenizde ne vardı' diye sorduk. Müdür resmi listemde 'salamla, kaşar vardı sandviç olarak' dedi. Fakat yemek şirketi 'köfteyle patates dağıttık 'diyor.Öğrencilere sorduğumuzda çocukların yarısı salamla ekmek yemiş diğer yarısı da ekmekle köfte yemiş" diye konuştu.

Beritan'ın verdiği yarım sandviçle zehirlenen 7 yaşındaki Dicle Hacıoğlu ise Beritan'ın çok karnının ağırdığını söyledi. Beritan'ın ablası ve aynı anda o okulda okuyan Dilan Hacıoğlu da yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Ben öğlen yemeğinden sonra Beritan'ın yanına gittim. Ona nasılsın diye sorduğumda 'karnım ağrıyor' dedi. Bana 'öğlen yemeğinde salamla ekmeğin bir kısmını yedim kalan kısmını da Dicle'ye verdim' dedi. Daha sonra Beritan'ın uykusu geliyordu onu alıp eve götürdüm. Annem hastaneye götürdü. Hastanede anneme normal deyip kardeşimi tekrar eve gönderdiler. Sonra biz evdeyken bir anda annem bağırmaya başladı Beritan'ın komaya girdiğini fark ettik ve yine hastaneye kaldırdık. Çok morarmıştı ve hiç konuşmuyordu. Daha sonra hayatını kaybetti."

- Ağrı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Okuldaki Sandviçten Zehirlenen Berihan'ın Yakınları Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement