Okullarda İlk Ders Zili Çaldı - Son Dakika
Yerel

Okullarda İlk Ders Zili Çaldı

Balıkesir'de, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında ilk ders zili çaldı.

28.09.2015 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında ilk ders zili çaldı.

Balpaş İmam Hatip Ortaokulu'nda Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen törende 5'inci sınıf öğrencileri, 1'inci sınıf öğrencilerini çiçekle karşıladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, törende yaptığı konuşmada, il genelinde 182 bin öğrencinin ders başı yaptığını belirtti.

İl genelinde 815 okulun bulunduğunu ifade eden Cengiz, şunları kaydetti:

"Bu yıl öğrencilerimizle birlikte 14 binden fazla öğretmenimiz ders başı yaptı. Fatih Projesi ile bugüne kadar 112 okulda 2 bin 148 adet akıllı tahta kuruldu. Bu yıl ise 252 okulda 3 bin 840 adet akıllı tahta daha kuracağız. Böylece 2015 sonuna kadar toplam 364 okulda 5 bin 988 etkileşimli tahta kurulmuş olacak. Tablet bilgisayar olarak da bu yıl 11 bin öğrencimize tablet dağıtılmış olup 2015 sonunda bu rakam 17 bin 400'e ulaşacaktır. EBAĞ olarak bilinen Eğitimde Bilişim Ağı ile yine milyonlarca öğrencimiz interaktif ortama ulaşabileceklerdir."

Ayrıca, Vali Mustafa Yaman ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur birer konuşma yaparak 2015-2016 eğitim-öğretim yılında öğrencilere başarılar diledi.

Ayvalık

Ayvalık'ta öğretmenler, öğrencileri şekerle karşıladı.

Okulların Kurban Bayramı tatilinin ardından açılması dolayısıyla Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu yöneticileri ve öğretmenleri okulun ilk gününde öğrencileri okulun girişinde şekerle karşıladı.

Okulu Müdürü Mustafa Kurtuluş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul öğrencilerinin hem Kurban Bayramı'nı kutlamak hem de okula yeni başlayan 160 öğrenciye "hoşgeldin" diyebilmek amacıyla böyle bir sürpriz yapmayı planladıklarını söyledi.

Sındırgı

Sındırgı'da, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan İlköğretim Haftası, Kurtuluş İlkokulunda düzenlenen törenle devam etti.

Okul Müdürü Ethem Sutaş, konuşmasında gelişmişlik seviyesinin dünyada okur-yazar oranıyla ölçüldüğüne dikkati çekti.

Okumanın önemine değinen Sutaş, "Bir milletin okur yazar oranı yüksek olursa o millet kalkınır. Okumuş ve aydın kişileri fazla olan bir millet, her alanda ilerler" dedi.

Aynı zamanda, 4'üncü sınıf öğrencileri, 1'inci sınıf öğrencilerine çiçek verdi.

Bandırma

İlköğretim Haftası nedeniyle Cumhuriyet İlkokulu'nda düzenlenen törende konuşma yapan İlçe Kaymakamı Tuncay Sonel, 73 okulda  21 bin 748 öğrenci ve bin 750 öğretmenin ilk ders ziliyle eğitim-öğretim yılına başladığını belirtti.

Tüm öğrencilere başarılar dileyen Sonel, şunları kaydetti:

"İnşallah sağlıklı, huzurlu bir eğitim-öğretim yılı geçiririz. Biz Bandırma ailesine kısa bir süre önce katılmıştık. Önceki görev yerlerimizde olduğu gibi burada da önceliğimiz eğitim olacak. Özellikle okul giriş, çıkışlarında, okul önlerinde gençlerimizin sağlığı ve güvenliği ile ilgili tedbirler aldık. Yine servisler konusunda denetimlerimiz devam edecek. Her şey çocuklarımızın geleceği için, daha iyi bir  öğrenim görebilmeleri için. İnşallah onlar gonca gül misali bu memlekete bu güzel ülkeye güzel işler yapacak yerlerde olacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Okullarda İlk Ders Zili Çaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement