Okullarda İlk Ders Zili Çaldı - Son Dakika
Yerel

Okullarda İlk Ders Zili Çaldı

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü Bahattin Gök, bu yıl öğrencilere 230 milyon ücretsiz ders kitabı dağıtıldığını söyledi.

28.09.2015 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü Bahattin Gök, bu yıl öğrencilere 230 milyon ücretsiz ders kitabı dağıtıldığını söyledi.

İlköğretim Haftası etkinliklerine katılmak üzere geldiği Konya'da, Meram Gödene TOKİ İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen törene katılan Gök, burada yaptığı konuşmada, ilköğretimin temel amacının çocukları milli ve ahlaki anlayışa uygun olarak yetiştirmek olduğunu söyledi.

Gök, ülke genelinde yaklaşık 18 milyon öğrencinin bugün eğitime başladığını anımsatarak, "Bu yıl öğrencilerimize yaklaşık 230 milyon adet ücretsiz ders kitabı dağıtıldı. Bu kitaplardan azami şekilde faydalanarak bilgi çağını yakalamamız gerekiyor" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise Konya'da bin 800 okulda 436 bin 765 formal eğitim öğrencisi ve 27 bin 77 öğretmenin ders başı yapacağını ifade etti.

Yönetici, öğretmen, öğrenci ve veliler ile yeni dönemde geçen yıldan daha başarılı bir eğitim öğretim yılı hedeflediklerini belirten Gürsoy, "Zira Alaaddin Keykubat'ın, Hazreti Mevlana'nın ve Sadreddin Konevi'nin şehrini, eğitim noktasında daha ileriye taşımayı bir görev olmaktan ziyade bir zorunluluk olarak görmekteyiz. Hedefimiz, Türkiye ortalamasının üstünde olan başarımızı daha da ileriye götürmek" diye konuştu.

Program, Gödene TOKİ Ortaokulu ve Gödene TOKİ İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin okuduğu şiirler ve Selçuklu Büyükbayram Ortaokulu öğrencilerinin halkoyunu gösterisi ile devam etti. Katılımcıların, öğrencilere ücretsiz ders kitapları dağıtmalarının ardından program sona erdi.

Törene, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Okullarda İlk Ders Zili Çaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement