Kahramanmaraş'ta Okullarda Karne Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Kahramanmaraş'ta Okullarda Karne Heyecanı

Kahramanmaraş'ta 262 bin öğrenci karnelerini alarak 2014-2015 eğitim-öğretim yılını tamamladı.

12.06.2015 18:14  Güncelleme: 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş'ta 262 bin öğrenci karnelerini alarak 2014-2015 eğitim-öğretim yılını tamamladı.

Dulkadiroğlu ilçesi Genç Osman İlk-Ortaokulunda karne dağıtım töreni düzenlendi.

Dulkadiroğlu İlçe Kaymakamı Mehmet Türköz, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de 17 bin 500 ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarının eğitim-öğretim yılını tamamlayarak tatile girdiğini belirtti.

Eğitimde hedeflerinin en iyi bir seviyeyi yakalayabilmek olduğunu ancak herkesin aynı başarıyı yakalaması mümkün olmadığını dile getiren Türköz, şunları kaydetti:

"Eğitimde seviyemizin ileriye taşımak öncülüğümüzdür. Başta İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz ekipleriyle beraber bu konuda azami gayretlerini gösteriyorlar. Sevgili çocuklar, bu gün sevinçlerin, coşkunun ve duygusallığın yaşandığı gün. 8-9 aylık bir eğitim döneminin sonunda karnelerinizi alarak tatile gireceksiniz. Sekizinci sınıflar mezun olarak lise öğrenimine başlayacak. Hepinize güzel bir tatil geçirmeniz dileğiyle, başarılar diliyorum."

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ise okumanın önemine vurgu yaparak, öğrencilere güzel bir tatil geçirmeleri dileğinde bulunup zaman zaman da kitap okumalarını tavsiye etti.

Açılış konuşmasının ardından anasınıfı öğrencileri "Anadolu Ateşi" isimli dans gösterilerini sundu.

Elbistan ilçesindeki karne heyecanı

Elbistan ilçesinde 35 bin öğrenci karnelerini alarak 2014-2015 eğitim-öğretim yılını tamamladı.

Kalealtı ve Malatça İlk ve Ortaokulu'nda düzenlene karne törenine katılan Kaymakam Tuncay Akkoyun, tatil öncesinde velilere uyarıda bulunarak, kırık notlar konusunda öğrencilere anlayış gösterilmesini istedi.

Akkoyun, karnelerin sadece çocukların değil velilerin de olduğunu belirterek, çocukları okullardaki başarı ve başarısızlıklarına göre değerlendirmenin yanlış olduğunu kaydetti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt'ın konuşmasının ardından öğrencilere çeşitli gösteriler sundu.

Afşin ilçesindeki karne heyecanı

Afşin'de 19 bin 900 öğrenci, karnelerini alarak 2014-2015 eğitim-öğretim yılını tamamladı.

Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Namık Kemal İlkokulu'nda düzenlenen karne dağıtım töreninde yaptığı konuşmada,  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,  bütün okul idarecileri ve öğretmenlerle öğrencilerin en güzel şekilde eğitim almaları için uğraştıklarını söyledi.

Öğrencilerin karne sevincine ortak olmak istediklerini vurgulayan Aksoy, yaz tatilinde öğrencilere bol bol kitap okuma tavsiyesinde bulundu.

Aksoy, öğrencilere tatil sürecinde en iyi arkadaş olarak kitabı seçmelerini, kitap okumayı ihmal etmemelerini istedi.

Konuşmaların ardından, Aksoy ve Afşin Milli Eğitim Müdürü Mahir Turan, öğrencilerin karnelerini verdi.

Pazarcık'taki karne heyecanı

Pazarcık ilçesinde 14 bin 946 öğrenci, karnelerini alarak 2014-2015 eğitim-öğretim yılını tamamladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çilo, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, gelişme ve yükselmenin iyi yetişmiş eğitimcilerle yürüyeceğinin unutulmaması gerektiğini söyledi.

Öğrencilere tatil döneminde kitap okumaları tavsiyesinde bulunan Çilo, "Mutlaka bir tatil programı hazırlamalı, ders çalışmayı ihmal etmemeli ve bol bol kitap okumalısınız. Bunların yanında, arkadaşlarınızla bir araya gelip ortak aktiviteler yapmayı, hobilerinize daha çok zaman ayırmayı da eklemelisiniz ancak; tüm bunları yaparken ölçülü davranmak gerektiğini unutmayınız" diye konuştu.

Törene, Pazarcık Kaymakamı Mehmet Boztepe, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Nabi Aslan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kahramanmaraş'ta Okullarda Karne Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement