Okullarda Karne Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Okullarda Karne Heyecanı

?Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, okul müdürlerinin atanmasına ilişkin, "İstediği kadar siyasi, çevre ve aşiret gibi desteğe sahip olsun, yapmayacağım, atamayacağım. Buradan siyasilere ve yöneticilere de duyuruyorum.

12.06.2015 20:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

?Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, okul müdürlerinin atanmasına ilişkin, "İstediği kadar siyasi, çevre ve aşiret gibi desteğe sahip olsun, yapmayacağım, atamayacağım. Buradan siyasilere ve yöneticilere de duyuruyorum. Bu konuda da çok kararlıyım" dedi.

Güner, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'nda düzenlenen karne töreninde yaptığı konuşmada, kendilerinin devletin sağladığı imkanlarla ekip halinde çalıştıklarını söyledi.

Bu anlamda ortaya 3 temel hedef koyduklarını dile getiren Güner, "Birincisi, okulun düzeyine göre ilk ve ortaokul ile lisenin başarısının artırılmasıdır. İkincisi, okulun fiziki yapısını iyileştirmek, üçüncüsü ise sosyo kültürel faaliyetlerin bir önceki döneme daha artırmaktır" dedi.

Güner, gelecek süreçte öğrencilerin sadece sınav başarılarının, başarı kriterleri içerisinde yer almayacağını belirterek, "Çileğin yerde mi ağaçta mı yetiştiğini yetişen öğrencilerimizin bilmesi gerekiyor. Maalesef, üniversite aşamasına gelip de halen bunu bilmeyen gençlerimiz var. Bizlerin amacımız sadece bir şeyler ezberletmek değil, aynı zamanda topluma, hayata ve kültürüne bireyleri hazırlamak olmalıdır" dedi.

Afyonkarahisar'da geçmiş ile kıyaslandığında en fazla okul müdürünü kendisinin atadığını belirten Güner, okul müdürlerin atanmalarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Güner, okul müdürlerinin taleplerine göre atadıklarını ifade ederek, şunları anlattı:

"Kimseyi zorla okul müdürü yapmadık, bundan sonra da kimseyi zorla okul müdürü yapmayı düşünmüyoruz. Okul müdürlüğüne talip olan arkadaşlarımızın biraz önce saydığım 3 temel hedefe göre gayret göstermeleri gerekiyor. Onları, 3 yıl sonra değerlendirmemiz gerekecek. Bu kriterlere göre değerlendireceğiz. Hepsinin taahhüdünü aldık, yani illerde milli eğitim müdürü, vali, okul müdürü değişirse veyahut birtakım kişiler değişirse, lütfen dosyasını herkes açıp baksın. Bu adam neyi taahhüt etmiş okul müdürü olarak, neyi gerçekleştirmiş. Şimdiden herkese ipucunu veriyorum"

Güner, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu adam bunu gerçekleştiremediyse, istediği kadar siyasi, çevre ve aşiret gibi desteğe sahip olsun, yapmayacağım, atamayacağım. Buradan siyasilere ve yöneticilere de duyuruyorum. Bu konuda da çok kararlıyım. Birisi, 'başarısızı atayın' diyorsa onu da biz, kim teklif ediyorsa bu şehre deklare ederiz. Bu şehrin geleceğiyle kimsenin oynama lüksü yok. Vali olarak buna müsaade etmem" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Okullarda Karne Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement