Okullarda Karne Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Okullarda Karne Heyecanı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Ümit ediyorum ki eğitimde yapmış olduğumuz atılımlar, önümüzdeki dönemde ülkemizin kalkınması için çok önemli itici güç olacaktır" dedi.

22.01.2016 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Ümit ediyorum ki eğitimde yapmış olduğumuz atılımlar, önümüzdeki dönemde ülkemizin kalkınması için çok önemli itici güç olacaktır" dedi.

Ağbal, Kaleardı 75. Yıl İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu'nda düzenlenen törende, öğrencilere karne ve hediye dağıttı.

İlkokul birinci sınıf öğrencilerine, "İstiklal Marşı'nı ezbere bilen var mı" diye soran Bakan Ağbal, bildiğini belirten öğrencilerden birinden okumasını istedi. Küçük öğrenci, Ağbal'ın isteği üzerine, İstiklal Marşı'nı okudu.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Bakan Ağbal, hangi mesleği tercih edeceklerini sordu. Öğrencilerden birinden polis olmak istediği cevabını alan Ağbal, "Bu milleti, devleti her türlü şer güçlere karşı koruyacaksın. Vatanımızın, milletimizin birliğine, beraberliğine sonuna kadar, canın pahasına katkı vereceksin" diye konuştu.

Doktor, polis, asker, iç mimar, bale öğretmeni, uçak mühendisi olmak istediklerini ifade eden öğrencilere çeşitli sorular yönelten Bakan Naci Ağbal'ın, çocuklardan aldığı yanıtlar zaman zaman gülümsemelere neden oldu.

Öğrencilere fizik, kimya eğitimi almaları tavsiyesinde bulunan Ağbal, "Bizim ülke olarak daha neye ihtiyacımız var? Fizik, kimya, biyoloji ve matematikçiye ihtiyacımız var. Biz hep diyoruz ki ülkemiz kalkınsın, büyüsün, ekonomimiz dönüşsün sanayi olsun. Sanayi demek, araştırma, geliştirme demek. Bunu kim yapacak? Fizikçiler, kimyagerler, biyologlar, matematikçiler yapacak. Dolayısıyla çocuklarımızın çok daha fazla temel bilimlerde eğitim almasını, bu alanda kendilerini geliştirmelerini desteklememiz lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Meclise sevk ettikleri yeni bir kanun olduğunu anımsatan Naci Ağbal, şunları söyledi:

"Orada fizik, kimya, biyoloji, matematik gibi temel bilimlerden mezun olanlara, araştırma geliştirme merkezlerinde çalışmaları halinde ücretlerinin önemlice bir kısmını devlet olarak biz karşılayacağız. Böylelikle istiyoruz ki temel bilimlerde yetişmiş insan kaynağı sayımız artsın, çocuklarımız daha fazla bu bölümleri tercih etsinler. Dolayısıyla bizim bu alanlarda daha fazla inşallah desteklerimiz olacak. Gerek TÜBİTAK'ın, gerek YÖK'ün temel bilimler konusunda son dönemde önemli adımlar atmakta ve bu adımlar gerçekten bizi ümitlendiriyor. Bu anlamda hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

Bir öğrencinin kendi hazırladığı kitap ayracını hediye ettiği Bakan Ağbal, İl Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan'dan, öğrencilerle çektirdiği hatıra fotoğrafı çerçeveleterek, çocuklara vermesini istedi.

"Çocuklarımız bizim geleceğimiz, her şeyimiz"

Ağbal, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukların karne heyecanını paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, çocukların, yarınlar, gelecek olduğunu kaydetti.

Bakan Ağbal, "Özellikle ekonomik olarak ülkemizin değişimini, dönüşümünü arzuladığımız bir noktada çocuklarımıza daha iyi ortamda eğitim vermek istiyoruz, eğitim kalitesini artırmak istiyoruz" dedi.

Bu anlamda Milli Eğitim Bakanlığının son yıllarda önemli atılımlar gerçekleştirdiğine dikkati çeken Ağbal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hem okul sayılarını artırdık hem çocuklarımızın eğitime erişimini sağladık hem de özellikle eğitim ortamında teknolojiyi daha fazla kullanır hale geldik. Ümit ediyorum ki eğitimde yapmış olduğumuz atılımlar, önümüzdeki dönemde ülkemizin kalkınması için çok önemli itici güç olacaktır. Böyle bir günde çocuklarımızın karne sevincini paylaşmak benim için ayrı bir heyecan, her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Çocuklarımız bizim geleceğimiz, her şeyimiz."

Törene, Vali Yusuf Odabaş, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal ve diğer ilgililer de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Okullarda Karne Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement