Okullarda Karne Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Okullarda Karne Heyecanı

Manisa ve ilçelerinde 249 bin öğrenci karnesini alarak yarıyıl tatiline girdi.

22.01.2016 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa ve ilçelerinde 249 bin öğrenci karnesini alarak yarıyıl tatiline girdi.

Yarıyıl tatili nedeniyle Yunusemre ilçesinde bulunan Halil Yurtseven İlköğretim Okulu'nda tören düzenlendi.

Törende konuşan Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, kentte 249 bin öğrencinin karne aldığını belirtti.

Velilere öğrencilerine karşı anlayışlı olmalarını ve diğer öğrencilerle karşılaştırmamaları önerisinde bulunan Dernekbaş, "Bazı öğrencilerin karnelerinin iyi olduğunu bazılarında ise kırık notlar var. Karnesinde kırık olan öğrencilerimiz yarıyıl tatilini iyi değerlendirerek ikinci döneme kırık notları düzeltme imkanı yakalayabilirler" diye konuştu.

Konuşmanın ardından 3 D sınıfında öğrencilere protokol üyeleri tarafından karneleri dağıtıldı.

Salihli

Salihli'de okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretim okullarında eğitim ve öğretim gören 27 bin 107 öğrenci karnelerini aldı.

Karne günü nedeniyle Halide Edip Adıvar İlkokulu'nda düzenlenen törende konuşan İlçe Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, öğrencilere hem dinlenip hem de bol bol kitap okumalarını tavsiye etti. Peynircioğlu, "Yarıyıl tatili sizlerin kendinizi geliştirmeniz için iyi bir fırsat, bu fırsatı iyi değerlendirin" dedi.

Konuşmanın öğrencilere karneleri dağıtıldı.

Demirci

Demirci ilçe merkez ve mahallelerindeki 6 bin 900 öğrenci, yarıyıl tatiline karnelerini alarak sevinç içerisinde girdi.

Demirci Ziya Gökalp Nurettin Kelem İlköğretim okulunda düzenlenen karne törenine Manisa CBÜ Demirci Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ataç, Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş ile Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ünlü ve öğrenci velileri katıldı.

Törende konuşmaların adından protokol üyeleri tarafından öğrencilere karneleri verildi.

Selendi

Selendi ilçesinde karne dağıtım töreni kapsamında Atatürk İlköğretim Okulu'nda program düzenlendi.

Programa Selendi Kaymakamı Tayfun Deli, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Tokkaş ile öğretmenler ve veliler katıldı.

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Tokkaş, "Tatili iyi bir şekilde öncelikle kaliteli dinlenerek, ikinci döneme eksiklerinizi tamamlayarak ve her zaman önem verdiğimi bildiğiniz kitap okuyarak ailenizle birlikte mutluluk içinde geçirmenizi diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilere karneleri dağıtıldı.

Kula

İlçedeki ilk ve ortaokullarda öğrenim gören 5 bin 730 öğrenci karnelerini aldı.

Kula Bebekli ilkokulu ve ortaokulunda gerçekleştirilen karne dağıtım törenine Kula Kaymakamı Murat Güven ve Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan katıldı.

Öğrencilerden yarıyıl tatilini güzel bir şekilde değerlendirmelerini isteyen Kaymakam Güven, "Çocuklarımızın karnesi iyi olmayabilir bu konuda onlardan duyarlı olmalarını ve meydana gelen başarısızlıkların nereden geldiğini oturup birlikte değerlendirmelerini istiyorum. Çünkü kötü olan karne notları ne onlar nede çocukları için bir son değildir" dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilere takdir ve teşekkür belgeleri Kula Kaymakamı Murat Güven ile Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan tarafından verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Okullarda Karne Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement