Okullarda Karne Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Okullarda Karne Heyecanı

Malatya'nın Darende, Arguvan ve Hekimhan ilçelerinde 2015-2016 eğitim-öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla karne töreni düzenlendi.

17.06.2016 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'nın Darende, Arguvan ve Hekimhan ilçelerinde 2015-2016 eğitim-öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla karne töreni düzenlendi.

Darende Hacı Hasan Başer Ortaokulu ve Nadir İlkokulundaki törene katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, öğrencilere karnelerini verdi.

Öğrencilerle sohbet eden İnce, iyi bir tatil yapmalarını istedi, kitap okumalarını tavsiye etti. İnce, konuşmasında, bilginin önemini belirterek, "Tek güç var, o da bilginin bize yüklediği güç. Eğer bilgi sahibiysek o bilgi sayesinde güçlü ve zinde oluyoruz. Bilgi bizi toplum, arkadaş, aile, ülke içerisinde ve ülkeler arasında güçlü yapıyor. Hangi alanda olursa olsun okumalıyız. Okuyalım, bilgi dağarcığımızı genişletelim." diye konuştu.

İnce, daha sonra minik öğrencilere karneleriyle çeşitli hediyeler dağıttı.

İlk kez karne heyecanı yaşayan öğrenciler, mutluluklarını öğretmenleri, aileleri ve arkadaşlarıyla paylaştı.

Arguvan

Arguvan Atatürk ilköğretim Okulundaki törene iştirak eden Kaymakam Selçuk Yosunkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özmen Düz ve Şube Müdürü Hasan Yay, öğrencilere karnelerini verdi.

Birinci sınıfa devam eden ve ilk kez karne heyecanı yaşayan minik öğrenciler karnelerini Kaymakam Yosunkaya'nın elinden aldı.

Yosunkaya, öğrenci ve öğretmenleri kutladı, öğrencilere tatilde bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Özmen Düz de başarının da başarısızlığın da herkesin ortak sorumluluğu olduğunu belirterek, kendilerine destek veren Kaymakam Yosunkaya'ya teşekkür etti.

Hekimhan

Hekimhan'da da 6 lise, 6 ortaokulu, 10 ilkokul ve bir anaokulunda 2 bin 83 öğrenci karne alma heyecanı yaşadı.

Sakarya İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine Kaymakam Tunahan Efendioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Karayazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Dilek, Okul Müdürü Taner Ercan, idareciler ve veliler katıldı.

Kaymakam Efendioğlu, öğrencilere karnelerini dağıttıktan sonra bir süre öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilere başarılar dileyen Efendioğlu, iyi bir tatil geçirmelerini diledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Okullarda Karne Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Filografi Sanatçısı Ümmühan Gürbüz ve Öğrencilerinin Eserlerinden Oluşan 'Mühür' Sergisi İstanbul'da Açıldı
    16:34 Filografi Sanatçısı Ümmühan Gürbüz ve Öğrencilerinin Eserlerinden Oluşan 'Mühür' Sergisi İstanbul'da Açıldı

    Filografi sanatçısı Ümmühan Gürbüz ve öğrencilerinin eserlerinden oluşan 'Mühür' sergisi, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yeni Camii Hünkar Kasrı'nda sanatseverlerle buluştu. Sergide, geleneksel ve modern eserlerin yer aldığı belirtilirken, serginin 30 Nisan'a kadar açık olacağı ifade edildi.

  • Çankırı ve Kastamonu'da Mart Ayında 483 Konut Satıldı
    16:34 Çankırı ve Kastamonu'da Mart Ayında 483 Konut Satıldı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Çankırı ve Kastamonu'da Mart ayında toplamda 483 adet konut satışı gerçekleşti. Çankırı'da konut satışları bir önceki yıla göre yüzde 37,6 azalırken, Kastamonu'da ise yüzde 8,1 azaldı.

  • Sivas'ta Bulunan Tanksavar Roketi İmha Edilecek
    16:33 Sivas'ta Bulunan Tanksavar Roketi İmha Edilecek

    Sivas'ta Orman İşletme Müdürlüğünde çalışan bir kepçe operatörü, kazı yaparken bulduğu tanksavar roketini müdürlüğe getirdi. Bilgi verilmesi üzerine bomba imha ekipleri sevk edildi ve güvenlik önlemi alındı. Yapılan incelemede boş bir tanksavar eğitim roketi olduğu tespit edilen mühimmat, farklı bir yerde imha edilmek üzere bölgeden götürüldü.

  • EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    16:30 EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleriyle başladı. Ardından pas çalışmaları, çıkış koşuları, şut çalışması ve taktik maçla idman tamamlandı. Sivasspor, yarın basına ve taraftara kapalı yapacağı antrenmanla maçın hazırlıklarına devam edecek. Maç, 22 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de BG Grup 4 Eylül Stadı'nda oynanacak.

  • ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığına Tuğçe Bora Kılıç atandı
    16:29 ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığına Tuğçe Bora Kılıç atandı

    ING Türkiye, Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı görevine Tuğçe Bora Kılıç'ı atadığını duyurdu. Kılıç, 1 Mayıs itibarıyla bu göreve başlayacak ve ING'nin Türkiye'nin en sevilen dijital bankası olma ve üstün müşteri deneyimi sunma hedeflerine liderlik edecek.

  • Şanlıurfa'da Yasa Dışı Silah Operasyonu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı
    16:29 Şanlıurfa'da Yasa Dışı Silah Operasyonu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yasa dışı ve ruhsatsız silahlanmayla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 3 adreste yapılan aramalarda çok sayıda ruhsatsız silah ve mühimmat ele geçirildi.

  • Arnavutluk'ta Türkiye Maarif Vakfı tarafından göç konulu sempozyum düzenlendi
    16:29 Arnavutluk'ta Türkiye Maarif Vakfı tarafından göç konulu sempozyum düzenlendi

    Arnavutluk'ta Türkiye Maarif Vakfı'na (TMV) bağlı Tiran New York Üniversitesi (UNYT) tarafından 'Göç: Balkan bölgesindeki zorluklar ve fırsatlar' konulu sempozyum düzenlendi. Sempozyuma Türk ve Arnavutluk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, araştırmacılar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Sempozyumda göçün küresel bir olgu olduğu ve yeni zorluklar ve fırsatlar yarattığı vurgulandı. Ayrıca, gençlere istihdam olanakları sunularak geleceklerini görebilmeleri için yardım sağlanması gerektiği belirtildi.

  • Konya'nın Beyşehir ilçesinde çiftçilere eğitim toplantısı düzenlendi
    16:28 Konya'nın Beyşehir ilçesinde çiftçilere eğitim toplantısı düzenlendi

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri tarafından Çukurağıl ve Göçü mahallesindeki çiftçilere tarımsal üretim planlaması ve destekler hakkında eğitim toplantısı düzenlendi. Toplantıda çiftçilerin talepleri dinlendi ve fikir alışverişinde bulunuldu.


Advertisement