Okullarda Karne Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Okullarda Karne Heyecanı

Sinop'un Boyabat ilçesinde 9 bin 600 öğrenci karne alma sevinci yaşadı.

17.06.2016 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop'un Boyabat ilçesinde 9 bin 600 öğrenci karne alma sevinci yaşadı.

125. Yıl Atatürk Anaokulu ve Sıhhiye Ahmet Özay Anaokulu'nda düzenlenen karne dağıtım programında konuşan Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, ülkenin kalkınması ve gelişmesindeki en önemi faktörün eğitim eğitim ve öğretim olduğunu söyledi.

Dünyada eğitim alanında çok önemli başarılar ortaya koyan ülkeler olduğuna işaret eden Güney, şöyle konuştu:

"Biz de bu anlamda son yıllarda bunun farkında olarak gerek öğretmen sayılarımızın yeterli duruma getirilmesi, branşlarda alanında uzman öğretmenlerle kadrolarımızı güçlendirilmesi ve hükümetimizin okullarımızın fiziki durumunu eğitim ve öğretim için daha iyi şartlara getirmek için yatırımlarını çalışmalarını görüyoruz. İlçemizde bu çalışmaların yansıması net olarak görülüyor. 600 kadarı okul öncesinde olmak üzere toplam 9 bin 600 öğrencimiz, 874 öğretmenimiz var. Geçmiş yıllara göre vekil ve ücretli öğretmen sayımız daha aşağılara çekildi. Önümüzdeki yılki hedefimiz öğretmen açığının kalmayacağı yönündedir."

Velilerin çocuklarının başarısını başka çocukların başarılarıyla bir tutmamaları gerektiğini vurgulayan Güney, "Önemli olan kabiliyetlerimizi, becerilerimizi daha iyi seviyeye getirebilmektir. Biz çocuklarımızı yarıştırmak için okula göndermiyoruz. Çocuklarımıza yaz tatilinde kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Kitap okumaktan aldıkları zevki, hiçbir bilgisayar oyunundan, televizyon programları izlemekten alamayacaklarını fark edeceklerdir. Elbette ki tatilde, spor yapsınlar, doğada gezsinler, bisiklete binsinler kendilerini kapalı alanlara hapsetmesinler diyorum." ifadelerini kullandı.

Güney ve diğer ilgililer daha sonra öğrencilerine karnelerini takdim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Okullarda Karne Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement