Okullarda 'Peygamber Üzümü' Dağıtılsın Talebi - Son Dakika
Yerel

Okullarda 'Peygamber Üzümü' Dağıtılsın Talebi

Okullarda \'Peygamber Üzümü\' Dağıtılsın Talebi

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçtiğimiz günlerde okullarda süt ile birlikte üzüm dağıtılacağını açıklaması, ‘Peygamber Üzümü’ ile meşhur Adıyamanlı esnafını umutlandırdı.

03.02.2015 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçtiğimiz günlerde okullarda süt ile birlikte üzüm dağıtılacağını açıklaması, 'Peygamber Üzümü' ile meşhur Adıyamanlı esnafını umutlandırdı.

Türkiye'de sadece Adıyaman'ın Besni ve Gölbaşı ilçesinde yetiştiği öne sürülen 'Peygamber Üzümü'nün içerdiği protein, kalsiyum, demir, fosfor, B1, B2, B3, A, E ve C vitaminleri sayesinde sarılık, kalp, akciğer ve kan hastalıklarına, halsizlik ve vücut güçsüzlüğüne, unutkanlığa ve bağırsak rahatsızlığına iyi geldiği belirtiliyor.

Hastalara şifa kaynağı olarak gösterilen çekirdekli kuru üzümlerin okullarda dağıtılacak olmasına öğrenciler, veliler kadar üreticiler ve şireci pazarı esnafını da sevindiriyor. Ürünlerinin pazar sıkıntısının olmayacağını düşünen üretici ve esnaflar, 'Peygamber Üzümü'nün de okullarda dağıtılmasını istiyor. Adıyaman'da üretilerek işlenen 'Peygamber Üzüm'ü Türkiye'nin birçok ilinde piyasaya sürülüyor.

Esnaflar 'Peygamber Üzümü'nün diğer üzümlere benzemediğini, çekirdeği ve üzümü ile şifa kaynağı olduğunu dile getirerek, üzümün okullarda dağıtılmasıyla pazar sıkıntısının olmayacağını dile getirdiler.

Şireciler ve Peynirciler Odası Başkanı Ali Rıza Özçakmak, Besni ve Gölbaşı ilçelerinde yetiştirilen 'Peygamber Üzümü'nün faydalarının saymakla bitmeyeceğini belirterek, "Başbakanımızın okullarda süt ile kuru üzüm dağıtılacağını açıklaması bizleri heyecanlandırdı. Türkiye'nin bir çok ilinde satışı yapılan Peygamber Üzümü, okullarda dağıtılınca çocuklara şifa kaynağı olacaktır. Başbakanımızdan bizim ürünümüzün de okullarda dağıtılmasını talep ediyoruz" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Mühendisi Yusuf Yapıcı ise üzümdeki vitamin ve minarelerden bahsederek, "Kuru üzümde A ve B vitaminleri, kalsiyum, potasyum, demir ve sodyum gibi minareler bulunmaktadır. Çocuk gelişimi acısından bu minareler çok önemlidir. Çocuklarda kansızlık, halsizlik, zayıflık ve ishale karşı tedavi edici özelliği vardır. Ayrıca öksürüğü de keser. Okullarda kuru üzüm dağıtılması kararı çok yerinde bir karardır. Okullar dışında da çocuklarımıza çikolata ve şekerleme yerine bir avuç üzüm yedirelim" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Okullarda 'Peygamber Üzümü' Dağıtılsın Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement