Okullarda Zorbalık Konusu Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Güncel

Okullarda Zorbalık Konusu Masaya Yatırıldı

Okullarda Zorbalık Konusu Masaya Yatırıldı

Okullarda görülen şiddet ve bunu önlemeye yönelik yöntemlerin ele alındığı “Okullarda Zorbalığın Azaltılması” başlıklı çalıştay, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mahmutbey Yerleşkesi’nde düzenlendi.

16.07.2014 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar Kaymakamlığının katkılarıyla, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi ve Jean Monnet Projesi Sosyal Sorumluluk Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Aysuda Kölemen Luge’nin konuşmacı olarak katıldığı çalıştaya, Bağcılar’da yer alan ortaöğretim kurumlarının idarecileri katıldı. Çalıştayda, okullarda zorbalık hakkında bilgilendirme yapılarak, zorbalığın alınacak hangi önlemlerle azaltılabileceği tartışıldı ve meydana gelen zorbalık olaylarına nasıl müdahale edilebileceği konusunda konuşuldu.

Okulda zorbalığın öğrenciler arasında yaşanan bir şiddet eylemi olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Aysuda Kölemen Luge, 'Çocuklar arasında çıkan sorunları çözebilmek için geliştirilmiş yöntemler hakkında bilgilendirmenin yapılacağı çalıştayda, katılımcılara kendi okul ortamlarına uygun olan örnekleri kullanarak öğrenciler arasında yaşanan psikolojik ve fiziksel şiddeti azaltabilme imkanının sağlanması hedefleniyor' dedi.

Öğretmen ve öğrenci arasında yaşanan şiddet değil, sadece öğrencilerin kendi aralarında yaşanan şiddete okulda zorbalık deneceğini ifade eden Luge, ’Genellikle eşit güçte olmayan öğrenciler arasında bir öğrencinin diğerini fiziksel, sözlü, duygusal, cinsel veya siber yollara hatsız etmesidir’ diye konuştu.

Luge, okullarda zorbalık konusunun İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Bölüm Başkanı Doç.Dr. Bianca Kaiser’in yürütücüsü olduğu Avrupa Birliği Jean Monnet modülü 3 yıllık bir projenin alt başlığı olduğunu söyledi.

Projenin ana amacının, öğrencilerin Avrupa Birliği hakkında eğitilmesi olduğunu belirten Luge, ’Bu amaçla Avrupa’dan alanında uzman kişiler getiriyoruz ve onlarla seminerler, çalıştaylar ya da konferanslar düzenliyoruz. Bunların yanı sıra Türkiye’de okullarda öğrenci, öğretmen ve velilere ulaşmak için de çalıştaylar düzenliyoruz. Bu da işin sosyal sorumluluk kısmını teşkil ediyor’ ifadelerine yer verdi.

Bu çalıştayı her yıl geliştirerek tekrar edeceklerini ve başka yerlerdeki okullara da ulaşmak istediklerini dile getiren Luge, ’Çalıştay herkese açık ancak asıl hedefimiz okul idarecileri. Okul idarecileri aracılığıyla öğretmen, öğrenci ve velilere ulaşmayı hedefliyoruz. Çünkü bu eğitimin yayılması noktasında yapılacakları bizden daha iyi yapabilir. Bu nedenle de bu çalıştayı okul idarecileri ile yapıyoruz’ şeklinde konuştu.

Projenin sadece okullardaki zorbalık konusu üzerine kurulu olmayıp, başka alt başlıkları da olduğunu söyleyen Luge, 'AB’de öğrencilerin şiddetsiz bir ortamda büyümesi konusuna önem veriliyor ve AB’nin bu konuda projeleri var. Bu tür çalışmalar artık genel olarak dünyanın her yerinde var ve bunu bir insan hakkı olarak görüyoruz. Çünkü çocukların dövmeden, dövülmeden ve birbirlerine zarar vermeden büyüyebilme hakkı da bu işin bir parçası' dedi.

PENBE KOÇ

İSTANBUL 

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Okullarda Zorbalık Konusu Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement