Okullarımız Kuşaktan Kuşağa Sürecek" - Son Dakika
Güncel

Okullarımız Kuşaktan Kuşağa Sürecek"

Okullarımız Kuşaktan Kuşağa Sürecek"

Halil Ünlü, yüzlerce velinin merakla beklediği konularda önemli açıklamalarda bulundu: MEF Okulları kurucusunun vefatından sonra, İbrahim Arıkan'ın koyduğu prensipler doğrultusunda, onun felsefesini yönetim kurulu olarak kuşaktan kuşağa geliştirerek devam ettirmek istiyoruz.

16.05.2016 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halil Ünlü, yüzlerce velinin merakla beklediği konularda önemli açıklamalarda bulundu:

MEF Okulları kurucusunun vefatından sonra, İbrahim Arıkan'ın koyduğu prensipler doğrultusunda, onun felsefesini yönetim kurulu olarak kuşaktan kuşağa geliştirerek devam ettirmek istiyoruz. 1972'den 1996'ya kadar dershane, 1996'dan sonra da okullaşma sürecinde eğitim kurumlarının holding içinde çok önemli bir yapısı vardır. Çünkü bütün bu şirketlerin temelinde eğitim yer alıyor. Kurucusu Arıkan, eğitimi ilk sıraya koymuş biriydi. Bu eğitim kurumlarının kuşaktan kuşağa devam etmesini sağlamak ve bunun için de elimizden geleni yapmak bizim temel amacımız. Bu yıl da kurumsallaşma yolunda nasıl adım atabiliriz diye birkaç danışman şirketten fikirler aldık. Bunları yönetici ve

öğretmenlerimizle paylaştık. İnanıyoruz ki önümüzdeki seneden itibaren daha gelişmiş olacağız. MEF Eğitim Kurumları; anaokulundan başlayıp üniversiteye kadar uzanan geniş bir yelpazede hizmet veriyor. Bünyemizde İstanbul'da iki, İzmir'de bir olmak üzere toplam üç kampusta eğitim öğretim veren okullar faaliyetlerine devam ediyor. İstanbul'daki Ulus Kampusu'nda hem ulusal, hem de uluslararası okul bulunuyor. Buradan bugüne kadar 944 öğrenci mezun oldu. Bunların yüzde 96'sı üniversiteye girdi. Bahçeşehir'deki ulusal okulumuzda şu anda 6'ncı sınıfa kadar eğitim veriliyor. İzmir Kampusu ise bölgede İzmir ve çevresinde yaşayan yabancı uyruklu ailelerin çocuklarına eğitim veriyor.

Okullarımızı İstanbul içinde geliştirmek istiyoruz. Örneğin Anadolu yakasında anaokulundan başlayarak lise sona kadar eğitim verecek bir kampusu önümüzdeki üç yıl içerisinde tamamlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Velilerimizin bu konuda talepleri var. Bahçeşehir'deki okulumuz önümüzdeki yıllardan itibaren lise bölümüne de öğrenci alımına başlayacak. Ayrıca Bakırköy'de de bir okul açma planımız var. İzmir'deki uluslararası okulumuzun dışında ulusal bir okul açma hazırlıklarımız devam ediyor. İzmir Güzelbahçe'de 10 dönüm civarındaki arsamız üzerinde hem ulusal, hem de uluslararası okul için çalışmalarımız sürüyor.

ARANAN MEZUNLAR YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ

Üniversitemiz, 2012 yılında kuruldu. Eğitimde 40 yılı aşan bilgi birikimi, tecrübe ve başarımızı yükseköğretim düzeyinde de devam ettirmeyi hedefliyoruz. MEF Üniversitesi bugün beş fakültesi ve 14 bölümü ile eğitim faaliyetini sürdürüyor. İnanıyoruz ki üniversitemizi tercih eden gençler, yükseköğretim yılları boyunca alacakları dünya standartlarındaki eğitimle, mezun oldukları zaman, kendilerine iş hayatında rahatlıkla yer bulup, iyi bir mesleki kariyere sahip olacaklar. Gelecekte yeni bölümler açmayı da

planlıyoruz. Alışılmışın dışında farklı bir eğitim modeli izliyor ve üniversite adaylarından çok ciddi talep görüyoruz, her yıl öğrenci kontenjanı doluyor. İleriki yıllar için hedeflerimizden birisi de meslek yüksekokulları açmak.

Sonuç olarak; MEF Eğitim Kurumları Arıkanlı Holding bünyesinde faaliyet gösteriyor. Güçlü ekonomik yapısı ve 15 binden fazla çalışanıyla, bulunduğu tüm sektörlerde kaliteli ve iyi hizmet veriyoruz. Okullarımızdaki fiziki ve sosyal imkanlarının yanı sıra, alanında uzman öğretmenler ve akademik kadrosu ile eğitim alanında da iddiamız devam ediyor.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Okullarımız Kuşaktan Kuşağa Sürecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement