Okulluyum Çok Mutluyum" Projesi Kapanış Toplantısı Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yerel

Okulluyum Çok Mutluyum" Projesi Kapanış Toplantısı Gerçekleştirildi

Okulluyum Çok Mutluyum" Projesi Kapanış Toplantısı Gerçekleştirildi

Avrupa Birliği (AB) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığının özellikle kız çocuklarının okula devam oranlarının arttırılması hibe programı kapsamında Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yürütülen “Okulluyum çok mutluyum” projesinin...

02.11.2016 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği (AB) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığının özellikle kız çocuklarının okula devam oranlarının arttırılması hibe programı kapsamında Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yürütülen "Okulluyum çok mutluyum" projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Bir otelde düzenlenen toplantıya Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit Temir, Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. Ali Aydın, projede görevli ve akademik ile idari personeller katıldı.

2015 yılının Kasım ayında başlayan ve 254 bin 765 Euro bütçeye sahip olan proje bir yıllık çalışmanın ardından başarı ile sonuçlandırıldı.

Proje Koordinatörü ve Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Aydın yaptığı açıklamada proje kapsamında, "Adıyaman il merkezi, Besni, Kahta, Gölbaşı, Çelikhan, Gerger, Samsat, Sincik ve Tut ilçelerinde kız çocuklarını okula göndermeyen veya gönderemeyen 830 ailenin ziyaret edildi.

Bu öğrencilerden 100 tanesi tekrar okula kazandırıldı. Adıyaman'da görev yapan 250 öğretmen, 50 yardımcı personele iletişim, ergen psikolojisi, Avrupa Birliği (AB) eğitim programları ve rehberlik konularında otoriter akademisyenler veya alanında uzman personel tarafından eğitimler verildiğini ve ilimiz bünyesinde yatılı okullarda eğitim görmekte olan 2 bin 60 öğrenciye cinsiyet eşitliği, beslenme ve hijyen, ergen psikolojisi ve rehberlik konularında otoriter akademisyenler veya alanında uzman personel tarafından eğitim seminerleri düzenlenmiştir.

Ayrıca iki pansiyonlu eğitim veren lisemize eğitim şartlarının iyileştirilmesi amacıyla etüt salonu ve yatakhane düzenlenmesi gerçekleştirilmiştir" dedi.

Prof. Dr. Ali Aydın üniversitelerin doğdukları bölgeye ışık tutmalarının önemini vurgulayarak, Adıyaman Üniversitesi olarak benzer projelerin devam edeceğini belirtti.

Prof. Dr. Ali Aydın desteklerinden dolayı Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü'ye ve proje ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Okulluyum Çok Mutluyum' Projesi Kapanış Toplantısı Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement