Okulun Taşınmasına Tepki Gösteren Veliler Eylem Yaptı - Son Dakika
Yerel

Okulun Taşınmasına Tepki Gösteren Veliler Eylem Yaptı

Okulun Taşınmasına Tepki Gösteren Veliler Eylem Yaptı

Fethiye'de Fatih Anadolu Lisesinin taşınarak binanın Kız İmam Hatip Lisesi olarak kullanılması kararına karşı çıkan veliler, okul bahçesinde eylem yaptı.

10.09.2014 16:57  Güncelleme: 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethiye'de 1963 yılından bu yana eğitim öğretimin devam ettiği lisenin, Değirmenbaşı mevkisindeki yerleşkede yapılan binaya taşınarak yerine Fethiye Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulunun taşınacağını duyan öğrenci velileri okula geldi.

Masa ve sıraların yüklendiği kamyonların çıkışını engellemek için okulun giriş kapılarını kilitleyen veliler, kamyonun üzerindeki bir panoya da, "48 yılı taşıyamazsınız", "Fethiye halkı okuluna geleceğine sahip çık" yazılı kağıtlar astı.

Bunun üzerine, Okul Aile Birliği Başkanı Sibel Yavuzoğlu ve bazı veliler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle görüştü. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden gelen talimatla kamyonlara yüklenen masa ve sıralar indirilerek sınıflara yerleştirildi.

Eğitim-Sen Fethiye Şubesi Başkanı Ali Türk, gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu lisede eğitim gören çocuğunun bu yıl üniversite sınavına gireceğini, fiziki şartları yetersiz bir okula çocuğunu göndermek istemediğini söyledi.

48 yıllık geçmişi olan okulun, inşaatı tamamlanmamış, akıllı tahtası, elektriği ve suyu olmayan binaya taşınmasına karşı olduklarını belirten Türk, "Okul Aile Birliği ve veliler olarak binlerce imza topladık. Bu imzalı dilekçeleri yetkililere göndereceğiz. Hukuki süreç de başlattık. Yürütmeyi durdurma kararı aldırmak için gerekli davayı açıyoruz" dedi.

Türk, 38 derslikli Fethiye Lisesi binasının 136 öğrencisi olan Kız İmam Hatip Lisesine tahsis edilmesine anlam veremediklerini dile getirdi.

"Taşınma durduruldu"

Fethiye Fatih Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Sibel Yavuzoğlu ise yeni yapılan okulun eğitim için müsait bir durumda olmadığını anlattı. Yavuzoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile yaptıkları görüşme neticesinde yetkililerin okulun fiziki yapısı tamamlanıncaya kadar taşınmanın durdurulması talimatını verdiğini kaydetti.

Öte yandan, okulun girişine üzerinde "Teslim olma okuluna sahip çık" yazılı afiş asmak isteyen gençler, polis tarafından engellendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Okulun Taşınmasına Tepki Gösteren Veliler Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement