Okumak İsteyen Engelli Kıza Kaymakamdan Akülü Araç - Son Dakika
Yerel

Okumak İsteyen Engelli Kıza Kaymakamdan Akülü Araç

Okumak İsteyen Engelli Kıza Kaymakamdan Akülü Araç

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş 12 yaşındaki okumak isteyen engelli Kader Yüce’ye doğum gününde akülü araç hediye etti.

20.05.2014 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, 12 yaşındaki okumak isteyen engelli Kader Yüce'ye doğum gününde akülü araç hediye etti.

Kızıltepe Eşme köyünde yaşayan Kader Yüce bir Rehabilitasyon merkezinde kayıtlıydı. Burada özel eğitim danışmanı olan öğretmen  Deniz Fitnat Baysan Kader'in çok zeki olduğunu fark etti. Okula gitmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü ve ardından Kaymakamlığa başvurdu. Kızın Babası Hüseyin Yüce de kızının belden aşağı tutmadığını okula gitmesi için Kaymakam Ermiş ile görüşerek bir akülü araç talep etti.  Bu görüşmeler neticesinde Ermiş, engelli kızın doğum gününde Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı ile birlikte Eşme köyüne giderek kızın doğum gününde akülü aracı kendisine hediye etti.

Doğum günü pastasını kesen engelli kız Kader Yüce Kaymakam Ermiş'e bu güzel hediyesinden dolayı teşekkür etti.

Ermiş, şunları söyledi:

"Kızın okula gidememesinin sebebi belden aşağı kısmının tutmaması ve kalıcı bir hastalığından dolayıydı. İki yıl önce aile okula kaydını yaptırmış ancak gidip gelemediği için gönderememişler. Kendisinden daha küçük yaştaki kardeşleri okula gidiyorlar ve okuma yazmayı öğrenmişler kendisi okula gidemediği için ara sıra annesine babasına üzüntüsünü ifade ediyormuş. Tabi bizde hemen devletin imkanlarıyla seferber olduk. Kızımız için önce akülü bir araç aldık. Okulunda hemen rampasını yaptırıyoruz. Artık kendisi buradan okula gidip gelecek."

4 çocuk babası Hüseyin Yüce Kaymakam ve ekibine çok teşekkür ederek, kızının artık kendi imkanlarıyla okuluna gidebileceğini ve bundan dolayı çok sevinçli olduğunu söyledi.

Anne Fatma Yüce ise çok mutlu olduğunu kelimelerle bunu ifade edemediğini belirterek Kaymakamın bu ilgisinden dolayı kendisine çok teşekkür ettiğini belirtti.

Engelli kız Kader Yüce de artık okula gidebileceği için çok sevinçli olduğunu ve Kaymakam Ermiş'e ve emeği geçen herkese teşekkür etti. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Okumak İsteyen Engelli Kıza Kaymakamdan Akülü Araç - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement