Okuttuğu Depremzede Kız, ODTÜ Mezunu Oldu - Son Dakika
Güncel

Okuttuğu Depremzede Kız, ODTÜ Mezunu Oldu

Okuttuğu Depremzede Kız, ODTÜ Mezunu Oldu

Almanya'da yaşayan 63 yaşındaki Hataylı İbrahim Tuner, 17 Ağustos depreminde ailesini kaybeden Sinem Meydan'a yardım elini uzattı. Genç kız şimdi üniversite mezunu oldu.

24.07.2015 12:47  Güncelleme: 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Almanya'nın Delmenhorst kentinde yaşayan 63 yaşındaki Hataylı İbrahim Tuner, 17 Ağustos 1999 yılında Kocaeli'de yaşanan depremde anne ve babasını kaybeden İzmitli bir kız çocuğunu okutmanın mutluluğunu yaşıyor.

"SAYENDE OKUDUM ve MEZUN OLDUM"

İbrahim Tuner'in eğitimine destek verdiği depremzede kız öğrenci, önceki gün Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. Şu anda 24 yaşında olan Sinem Meydan, diploma sevincini yıllardır kendisine destek veren İbrahim Tuner ile yaşadı. Diploma töreninden çektiği resimleri Tuner'e gönderen Meydan, 'Teşekkür ederim. Sayende okudum ve mezun oldum' mesajı da attı.

"YARDIMIM ÇOK BÜYÜK DEĞİLDİ AMA ONA YETTİ"

Kocaeli ve çevresinde meydana gelen 1999 depreminin hala unutulmadığını, birçok ailenin param parça olduğunu anlatan Delmenhorst SPD İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Tuner, 'O yıl Delmenhorst kentinde yardım kampanyası düzenledik. Toplanan yardımları da Yusuf Aladağ isimli arkadaşla Türkiye'ye götürdük. Oradaki insanlara para, ilaç ambulans ve buna benzer yardımlarda bulunduk. Bir yıl sonra düzenlenen anma törenlerine ben de davet edildim. Burada o zamanlar 10 yaşında olan ve annesi ile babasını kaybeden Sinem Meydan ile tanıştım. Bana çok zeki kız olduğunu söylediler. Bu depremzede kıza 2000 yılından sonra yardım etmeye ve okul masraflarının bir kısmını karşılamaya başladım. Onun için yardım kampanyası düzenledim. Kızımıza düzenli olarak maddi ve manevi destek verdim. Ancak bunu buradaki yardım severlerin sayesinde yaptım. Sinem'i her sene izine gittiğimde de ziyaret edip hal ve hatırını sordum. İhtiyacı varsa onu karşıladım. O da sağ olsun beni bilgilendirdi. Çok çalışkan bir kızdı. Dersleri hep pekiyiydi. Kızımız artık üniversite mezunu oldu. Mezuniyet resimlerini bana gönderdi. Çok duygulandım. İyi ki onu tanıdım ve yardım etme fırsatı buldum. Yardımım çok büyük değildi ama ona yetti. Bana çok teşekkür ettiğini her zaman dile getirdi. Onunla gurur duyuyorum. Her insan yardıma muhtaç bir çocuğun elinden tutmalı ve okutmalı' dedi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Okuttuğu Depremzede Kız, ODTÜ Mezunu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement