'Okuyamaz' Denilen Engelli Genç İkinci Üniversiteye Başladı - Son Dakika
Güncel

'Okuyamaz' Denilen Engelli Genç İkinci Üniversiteye Başladı

\'Okuyamaz\' Denilen Engelli Genç İkinci Üniversiteye Başladı

Antalya'da 'okuyamaz' denilen yüzde 94 spastik engelli 26 yaşındaki Ahmet Ortaarmutçu ilk üniversiteyi bitirdi, ikinci üniversiteye kaydını yaptırdı.

18.09.2016 10:53  Güncelleme: 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da 'okuyamaz' denilen yüzde 94 spastik engelli 26 yaşındaki Ahmet Ortaarmutçu ilk üniversiteyi bitirdi, ikinci üniversiteye kaydını yaptırdı. Burnuyla klavye, ayaklarıyla maus kullanarak bilgisayarda senaryosunu yazdığı ve başrolünü oynadığı kısa filmin ardından, Ahmet Ortaarmutçu'nun şimdiki hedefi ise uzun metraj film.

Bolu'da dünyaya gelen Ahmet Ortaarmutçu, iki günlük bebekken havale geçirdi. Sonrasında spastik engelli tanısı konulan Ortaarmutçu'nun annesi Fatma Ortaarmutçu, Ahmet 5 aylıkken hareket gelişiminin diğer bebeklerden geride ve kısıtlı olduğunu fark etti. Bunun üzerine Ortaarmutçu ailesi arayış içine girerek Ahmet'i önce Ankara'da tedavi ettirmeye çalıştı. Tavsiyeler üzerine Antalya'ya taşınan Ortaarmutçu ailesinin çabasıyla Ahmet önce dizinin üstüne, sonra da ayağa kalkmayı başardı.

'OKUYAMAZ' DENİLDİ, İKİNCİ ÜNİVERSİTEYE YAZILDI

Ailesi, yüzde 94 engelli Ahmet'i 7 yaşına geldiğinde okula yazdırmaya karar verdi. Ancak okul müdürü ısrarla engelsiz çocukların Ahmet'le dalga geçeceğini ve ona zarar vereceğini söyleyerek okula kaydını yaptırmadı. Ailenin ısrarıyla Ahmet başka bir ilkokulda eğitim hayatına başladı. Ahmet, ilkokul hayatı boyunca annesinin kucağında okula gitti. 'Okuyamaz' denilen Ahmet, ilk ve ortaöğrenimin ardından, Akdeniz Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu, şimdi de Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'ne kaydını yaptırdı.

'Okuyamaz' Denilen Engelli Genç İkinci Üniversiteye Başladı

HAYATINI FİLM YAPTI

Ahmet Ortaarmutçu, aile bütçesine katkı sağlamak için çeşitli işlerde de çalıştı. Festivallerde stant açan Ortaarmutçu, izlediği filmlerde gerçek engellilerin oynamadığını fark edince kısa film çekmeye karar verdi. Kendi hayatından esinlenerek senaryosunu yazdığı ve başrolünü oynadığı 'Öyle Bir İste ki' filmi beğenilen Ahmet Ortaarmutçu, şimdi ise uzun metraj film çekmek için kolları sıvadı.

YENİ FİLMİNE MÜTHİŞ BİR İSİM

Uzun metraj filmine müthiş bir ad bulduğunu aktaran Ahmet Ortaarmutçu, yönetmenle birlikte filmin ana temasını da oturttuklarını söyledi. Film sektöründeki isimleri eleştiren Ortaarmutçu, 'Öyle Bir İste ki' filminin senaryosunu yazmasının 1 ayını aldığı, çekilmesi içinse 5- 6 ay uğraştığını kaydetti.

'ÇABALAMAKTAN BOĞULDUM'

Çekim için uğraştığı sürenin çok daha fazlasını sesini duyurabilmek için harcadığını vurgulayan Ortaarmutçu, şöyle konuştu:

"O kadar çok uğraştım ki onlar duymazlıktan gelmeye bıkmadı. Ama benim yüreğim çabalamaktan bezdi artık, insan çabalamaktan boğulur mu? Ben boğuldum. Bu sektördeki birçok kişiyle yazıştım, zannedersiniz lavaboya gidecek zamanları yok, 1- 2 ayda zor cevap veriyorlar, çoğu dönmez bile. Ama para kelimesini duydular mı 'Ahmet'im' oluverirsiniz bir anda. Bu sektörde gözünü para bürümemiş, güzel yürekli insanlar da var."

Ortaarmutçu, heyecanına, sevincine ve başarısına ortak olacak yüreği ve bilgisiyle destek olabilecek senaristlere ihtiyacı olduğunu söyledi.

'Okuyamaz' Denilen Engelli Genç İkinci Üniversiteye Başladı

MURAT BOZ'A 'ADAMIM' DİYECEK

Murat Boz'un çok büyük hayranı olduğunu belirten Ahmet Ortaarmutçu, para biriktirip sanatçının jüri üyesi olduğu yarışmaya gitmek istediğini kaydetti. Ortaarmutçu, "Murat Boz'un karşısına çıkıp ona 'Adamım benim' diyeceğim. Hayattaki en büyük dileklerimden biri onunla tanışmak" dedi.

PATRONU, AHMET İÇİN İŞYERİNİ YENİDEN DÜZENLEDİ

Ahmet Ortaarmutçu'nun konuşmacı olarak katıldığı bir söyleşide kendisinden etkilenen işadamı Sami Altıntaş, Ortaarmutçu'ya iş teklifinde bulundu. Kumluca ilçesindeki fide serasında işe başlayan Ahmet için patronu Altıntaş, kimseye bağımlı kalmaması için yeni düzenlemeler yaptı. Kapıları Ahmet için otomatik yaptıran Sami Altıntaş, Ortaarmutçu'nun eksikliklerinin, fazlalıklarının yanında hiçbir şey olduğunu söyledi. Bu özelliklerini görünce Ahmet Ortaarmutçu'ya iş teklif ettiğini belirten Altıntaş, zor ikna ettiğini söyledi. Sami Altıntaş, Ahmet'in burnuyla bilgisayar klavyesini çok hızlı kullandığını belirterek, "Bu özelliğinden de faydalanarak bilgisayar kayıtlarını ondan istedik. Gösterdiği enerjiyle burada herkesin sevgisini kazandı" diye konuştu.

'Okuyamaz' Denilen Engelli Genç İkinci Üniversiteye Başladı
ANNE DE AYNI İŞYERİNDE

Anne Fatma Ortarmutçu da oğlunun işe başlamasıyla aynı iş yerinde yemekhanede çalışmaya başladı.

Baba İbrahim Ortaarmutçu ise ilkokula başlatmak için çok zorluk çektikleri Ahmet'in ikinci üniversitesini okumaya başladığını kaydederek oğluyla gurur duyduğunu söyledi. Oğlunun çalışıp para kazandığını anlatan baba Ortaarmutçu, "Bunlar bizim çok güzel şeyler. Oğlumuzun istediği bütün hedeflere ulaşacağına eminim" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Okuyamaz' Denilen Engelli Genç İkinci Üniversiteye Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı
    02:26 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı

    İstanbul'da yüzlerce taksici, gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na cenazeyi getirdi ve güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    02:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok
    02:08 İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ta meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir durum olmadığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, AFAD ve ilgili kurumların saha taramalarına devam ettiğini belirtti ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

  • İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi
    02:05 İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi

    İstanbul'da taksisine aldığı yabancı uyruklu iki şahıs tarafından öldürülüp Sarıyer'de yol kenarına atılan Yaşar Yanıkyürek için yüzlerce meslektaşı bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na hareket ederek cenazeye eşlik etti.

  • Bozüyük'te devrilen tırın sürücüsü hayatını kaybetti
    02:03 Bozüyük'te devrilen tırın sürücüsü hayatını kaybetti

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Erhan Ç. yönetimindeki tır yol kenarına devrildi. Olay yerine sevk edilen polis, itfaiye, AFAD ve 112 Acil Sağlık ekipleri, sürücünün hayatını kaybettiğini tespit etti.


Advertisement