Okyanus Koleji Öğrencileri Ödüle Doymuyor - Son Dakika
Güncel

Okyanus Koleji Öğrencileri Ödüle Doymuyor

Okyanus Koleji Öğrencileri Ödüle Doymuyor

Çevre Ve Spor Dallarında Ödüller Alan Öğrenciler Türkiye'ye Önemli Madalyalar Getirdi…

25.08.2014 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Okyanus Koleji öğrencileri, tonlarca kuş tüyünü biyodizel yakıta dönüştürerek ekolojik çevreye önemli katkı sağlayacak projeleriyle ödül aldılar. Uluslararası iki yarışmada ise tekvando dalında 2.'lik ve 3.'lünü kazandılar.

Okyanus Kolejleri'ni ulusal ve uluslararası arenada temsil eden öğrencilerin başarıları ses getirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında Okyanus Koleji öğrencileri Dilara Suna ve Melike Kara'nın I-SWEEP'te Dünya 2.'liği aldıkları kuş tüylerinden elde edilen hidrojen gazı enerjisinden sonra proje ekibinin diğer iki üyesi olan Furkan Taşdelen ve Selen Ecenur Bedel, deneylerine İstanbul Üniversitesi'nde devam ederek atık kuş tüylerinden Piroliz (termo-kimyasal) yöntemiyle elde ettikleri sıvı ürünün biyodizel yakıt olduğunu kanıtladılar.

Böylece her yıl dünyada tonlarca atık oluşturan ve çevreyi kirleten kuş tüylerinin biyo-yakıt olarak kullanılabileceğini de ispatlayarak ekolojik bir dünya için çok önemli bir projeye de imza atmış oldular.

03-11 Ağustos 2014'te Tunus'ta yapılan I-FEST yarışmasında projelerini sunan Okyanus Koleji öğrencileri, sunumları sırasında kuş tüylerinden hazırlanmış Kızıldereli başlıkları kullanarak jürinin ve diğer ülke katılımcılarının da büyük ilgisini çektiler. Sunumlarını İngilizce olarak gerçekleştiren öğrenciler, katıldıkları atölye çalışmalarında Okyanus Koleji ve okullarındaki bilimsel çalışmalar hakkında da bilgiler verdiler.

Proje, ÇEVRE dalında değerlendirilmeye alınan 216 proje arasından Dünya 2.'liğine hak kazanarak Türkiye'ye gümüş madalya getirdi.

Uluslararası yarışmalarda Tekvando dalında 2.'lik ve 3.'lük Okyanus Koleji öğrencilerinin oldu…

Çin'de düzenlenen 2. Dünya Gençlik Olimpiyatları'nda Tekvando dalında 55 kiloda Okyanus Koleji Güneşli Şubesi öğrencisi Fatma Sarıdoğan, Dünya 2.'liğini kazanarak gümüş madalya alırken, Ataşehir Şubesi öğrencisi Pelin Erenay da 11. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası'nda Dünya 3.'sü oldu.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından organize edilen 2. Dünya Gençlik Olimpiyat Oyunları'na dünyanın en iyi 10 tekvandocusu davet edildi. Okyanus koleji öğrencisi Fatma Sarıdoğan, Finalde Hırvat Ivena Babic'le başabaş mücadele eden ancak karşılaşmayı 1-0 kaybeden Fatma Sarıdoğan, Olimpiyat 2.si olarak adını gümüş harflerle Dünya spor tarihine yazdırdı.

Okyanus Koleji'nin Ataşehir Şubesi öğrencisi olan Pelin Erenay ise 25 ülkenin katıldığı Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 15-17 Ağustos 2014 tarihleri arasında Erzurum Buz Arena'da düzenlenen 11. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası'nda 3. oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Okyanus Koleji Öğrencileri Ödüle Doymuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement