Olası Afetler İçin, Sivil Toplum Örgütleri Biraraya Geldi - Son Dakika
Yerel

Olası Afetler İçin, Sivil Toplum Örgütleri Biraraya Geldi

Olası Afetler İçin, Sivil Toplum Örgütleri Biraraya Geldi

Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir İli Stratejik Planlama Yönetişim Araştırma ve Uygulama Merkezi (İZİSYÖM) ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) işbirliğiyle “Afetlerde Sivil Toplum Kuruluşlarının Önemi” konulu farkındalık toplantısı, DESEM Bordo Salon’da yapıldı.

17.04.2014 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir İli Stratejik Planlama Yönetişim Araştırma ve Uygulama Merkezi (İZİSYÖM) ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) işbirliğiyle "Afetlerde Sivil Toplum Kuruluşlarının Önemi" konulu farkındalık toplantısı, DESEM Bordo Salon'da yapıldı. Toplantıya Türk Kızılayı, Asya Arama Kurtarma, Yeni Yüksektepe, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC), Arama Kurtarma Derneği (AKUT), Afete Hazırlama Derneği (AHAD) temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan İZİSYÖM Müdürü Prof. Dr. Zerrin Toprak Karaman, sivil toplum örgütlerinin birçok alanda faaliyet göstermesine rağmen, gerekli takdiri görmediğini belirterek, "Sivil toplum örgütleri çok önemlidir. Günümüzde afetler kaçınılmazdır. Afetlerde sadece yasal karar alıcılar değil, tüm aktörlerin bütünleşik çalışması çok önemlidir" dedi.

İzmir AFAD Şube Müdürü Abdurrahman Gül Doğan, afetlerin canlı cansız çevreye büyük zararlar veren olağandışı olaylar olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: "Afetlerin iyi yönetilmesi gereklidir. Afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılacaklar için toplumun tüm unsurlarının yönlendirilmesi gerekir. Toplumun nabzını tutan sivil inisiyatifi de afetlerde önemli bir konuma sahiptir "dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Olası Afetler İçin, Sivil Toplum Örgütleri Biraraya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement