Olay Yaratan Gol Sevincini İlk Kez Kim Yaptı? - Son Dakika
Spor

Olay Yaratan Gol Sevincini İlk Kez Kim Yaptı?

Olay Yaratan Gol Sevincini İlk Kez Kim Yaptı?

Uzun süredir gol sevinci pozunu ilk kim verdi tartışmalarının sürdüğü bu dönemlerde ortaya ilgin bir gerçek çıktı.

10.02.2014 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uzun süredir gol sevinci pozunu ilk kim verdi tartışmalarının sürdüğü bu dönemlerde ortaya ilgin bir gerçek çıktı.

Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray’ın Kayserispor’u deplasmanda 4-2 mağlup ettiği maçta gol atan Chedjou’nun Melo ile yaptığı gol sevinci, etkisini hala devam ettiriyor. Tokatspor ile yapılan kupa mücadelesinde Selçuk İnan’ın penaltısından sonra takım halinde poz veren sarı kırmızılılar, 6-0’lık Bursaspor maçında ve Eskişehir maçında verdikleri pozlarla geleneği sürdürdü.

Bu gol sevinçleri ekim ayından bu yana ezeli rakipler Galatasaray ve Fenerbahçe arasında da farklı bir rekabetin yaşanmasına neden oluyor. Fenerbahçe, Çaykur Rizespor maçından sonra soyunma odasında takım halinde galibiyet pozu vermişti. Melo ve Drogba da bu resimlere sosyal medyadan cevap vermişti. Fenerbahçeliler ise bu pozun ilk defa 2011’deki Beşiktaş derbisinde Baroni tarafından yapıldığını belirtmişti.

Bu pozu ilk olarak Galatasaray’a göre Kayseri’de Melo ve Chedjou, Fenerbahçe’ye göre ise 3 sene önce Beşiktaş derbisinde Baroni’nin yaptığı söylense de gerçeği TRT 1’de yayınlanan Stadyum programında ortaya çıktı.5 Kasım 1995 tarihinde Gaziantep Kamil Ocak stadında oynanan 11. hafta mücadelesinde Gaziantepspor ile Beşiktaş karşılaşıyordu. Stadyum programında yorumcu olan Ayhan Akman da o maçta Gaziantepspor formasıyla sahadaydı. Mücadelenin 40. Dakikasında Gaziantepspor Mehmet Gönülaçar’ın golüyle öne geçmişti. İşte o golden sonra Mehmet Gönülaçar büyük bir sevinç yaşarken, sahanın farklı bir noktasında 3 futbolcu tribünlere koşuyordu. Bu gol sevincinde önemli olan ise Gaziantepsporlu futbolcuların golden sonra yaptığı gol sevinciydi. Gaziantepsporlu futbolcular şimdilerde Fenerbahçe ile Galatasaray arasında polemik konusu olan o meşhur gol sevincini yapmışlardı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Olay Yaratan Gol Sevincini İlk Kez Kim Yaptı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement