Olaylarda Yaralanan Milletvekili Irmak'tan Sonra Zeydan da Suç Duyurusunda Bulundu - Son Dakika
Güncel

Olaylarda Yaralanan Milletvekili Irmak'tan Sonra Zeydan da Suç Duyurusunda Bulundu

Olaylarda Yaralanan Milletvekili Irmak\'tan Sonra Zeydan da Suç Duyurusunda Bulundu

Hakkari'de, Silvan'da süren sokağa çıkma yasağı ve Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için yapılan yürüyüşte çıkan olaylarda plastik mermiyle yaralanan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Hakkari Valisi Yakup Canbolat ve Emniyet Müdürü Resul Holoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

13.11.2015 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'de, Silvan'da süren sokağa çıkma yasağı ve Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için yapılan yürüyüşte çıkan olaylarda plastik mermiyle yaralanan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Hakkari Valisi Yakup Canbolat ve Emniyet Müdürü Resul Holoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hakkari'de 2 gün önce Cölemerik Öğrenci Derneği (CÖDER) tarafından yapılan yürüyüşte polisin attığı gaz bombasının isabet etmesi sonucu HDP Hakkari Milletvekilleri Abdullah Zeydan kolundan, Selma Irmak ise kulağına isabet eden plastik mermi ile yaralandı. Aynı gün hastaneden taburcu edilen HDP'li Irmak dün, Abdullah Zeydan ise bugün Milletvekili Nihat Akdoğan, HDP ve DBP yöneticileri ile birlikte adliyeye giderek Hakkari Valisi Yakup Canbolat ve Emniyet Müdürü Resul Holoğlu ve kendisini yaralayan kolluk görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunda.

ZEYDAN: 'ÖLDÜRMEK İÇİN ATEŞ AÇTILAR'

Adliye çıkışında açıklama yapan Milletvekili Zeydan, CÖDER'in yaptığı demokratik yürüyüşte polisin, şahsını direk hedef seçtiğini ileri sürdü. Silvan'daki sokağa çıkma yasağına tepki amaçlı yapılan yürüyüşe davet edildikleri için katıldıklarını belirten Zeydan, "Biz yürürken önümüze panzerler çekildi ve hiç uyarı yapılmadan kalabalığa doğru gaz bombaları ve plastik mermilerle müdahale edildi. Görüntülerde de görüleceği gibi maalesef çok yakın mesafede 3 metrede benim şahsım hedef alınarak ateşli bir silahla muhtemelen gaz bombasıyla öldürücü bir şekilde üzerime ateş açıldı ve şans eseri elim paltolumun cebinde olmasaydı belki şu anda hayatta bile olmayabilirdim. Yani resmen beni öldürmek için ateş açtı oradaki polis yetkilisi. Elimde kırıklar var. Vücudumda morarmalar var. Tabi biz bu saldırının normal bir yürüyüşe yapılan saldırı olmadığını çok iyi biliyoruz. Bu saldırı kesinlikle Hakkari Valisinin, Hakkari Emniyet Müdürünün, güvenlik şube müdürünün bilgisi dahilinde şahsımı öldürme adına gerçekleştirilmiş bir saldırıdır. Bunun görüntüleri de mevcuttur. Biz yasal başvurularımızı bütün engellemelere rağmen yaptık. Bu olayın görüntülerini savcı beye verdik ve bu olayın bilgisi dahilinde gerçekleştiğine inandığım Hakkari Valisi, Hakkari Emniyet Müdürü ve Güvenlik Şube Müdüründen de şikayetçi oldum" dedi.

Hakkari kamuoyunun ve kentte görev yapan polislerin kendisini tanıdığını da belirten Zeydan, "Bu saldırın bizleri sindirme, korkutma, öldürme, pes ettirme anlamında yapıldığını çok net biliyoruz. Ama şunu herkes çok iyi bilsin ki, her ne kadar da halkımıza yönelik çok ağır saldırılar gerçekleşse bile milletvekilerine, gördünüz dün Eş Genel Başkanımıza dahil aynı saldırı yapıldı. Bizi bu demokrasi ve barış yolundan ayıramazlar. Bugünkü hükümet her ne kadar antidemokratik bir baskı ve şiddet uyguluyorsa da biz barıştaki ısrarımıza devam edeceğiz" diye konuştu. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Olaylarda Yaralanan Milletvekili Irmak'tan Sonra Zeydan da Suç Duyurusunda Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement