Ölen 2 Kişide Domuz Gribi Virüsü Belirlendi (2) - Son Dakika
Güncel

Ölen 2 Kişide Domuz Gribi Virüsü Belirlendi (2)

Ölen 2 Kişide Domuz Gribi Virüsü Belirlendi (2)

Cenaze KİLİM İLE DEFNEDİLDİ Mersin'de, grip nedeni ile hayatını kaybeden 32 yaşındaki Yaşar Küçükalıç, Anamur İlçesi'nde toprağa verildi.

17.03.2015 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cenaze KİLİM İLE DEFNEDİLDİ

Mersin'de, grip nedeni ile hayatını kaybeden 32 yaşındaki Yaşar Küçükalıç, Anamur İlçesi'nde toprağa verildi. Küçükalıç'ın tabutunun üzerinde bulunan kilimin de Küçükalıç ile birlikte gömülmesi dikkat çekti.

Mersin Devlet Hastanesi'nde gördüğü tedaviye cevap vermeyerek hayatını kaybeden Küçükalıç öğle namazının ardından Anamur Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi. Domuz gribi şüphesi taşıyan Küçükalıç'ın defini sırasında tabutu taşıyanlara plastik eldiven ve maske dağıtıldı. Törene gelenler cenaze aracına yaklaştırılmazken, kullanılan eldiven ve maskeler daha sonra bir görevli tarafından siyah bir poşete konularak götürüldü. Cenazeye Mersin Devlet Hastanesi'nden Anamur'a getirirken refakat eden yakınlarından Mustafa Taşkın, kendisine iki belge verildiğini ve ikisinde de H1N1 virüsüne rastlandığının yazılı olduğunu söyledi.

Anamur Şehir Mezarlığı'nda cenaze namazı kılınan Küçükalıç'ın cenazesi yine maske ve plastik eldivenle taşındı. Cenazenin defini sırasında tabutun üzerindeki kilim ve örtünün de mezara konulması konusunda uyarı yapılması üzerine kilim ve örtü de mezarın içerisine alındı. Cenazeye katılanların da maske kullanması ve tedirgin davranışları dikkat çekti.

YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

Anamur'da grip nedeni ile görülen ölüm vakalarına açıklık getirilmesi için yetkililerden bir açıklama yapılmasını isteyen Belediye Başkanı Mehmet Türe, son günlerde ölüm olaylarının bir hayli arttığına dikkat çekerek, şöyle dedi:

"Özellikle son bir haftada genç iki arkadaşımızı kaybettik. Şu anda ilçemizde domuz gribi diye tabir edilen bir vakanın olup olmadığı ve ölüm sebebinin bundan olup olmadığı konusunda soru işaretleri var, tedirginlikler var. Yetkililerden bir cevap bekliyoruz. Konu hakkında Valilik, Kaymakamlık, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Özel ANAMED Hastanesine yazı yazarak birlikte hareket etmemiz gerektiğini belirttik. Ölüm sebebi bahsedilen gibiyse mutlaka acilen toplanıp bir tedbir alınması gerekir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ölen 2 Kişide Domuz Gribi Virüsü Belirlendi (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement