Ölen Annesinin Evinde Çocuklara Kur'an Eğitimi Verdiriyor - Son Dakika
Yerel

Ölen Annesinin Evinde Çocuklara Kur'an Eğitimi Verdiriyor

Bodrum ilçesinde oturan bir işadamı, 3 yıl önce kaybettiği annesinin evini Bodrum'daki çocuklara tahsis ederek, Kur'an-ı Kerim eğitimi almalarını sağlıyor.

28.08.2015 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum ilçesinde oturan bir işadamı, 3 yıl önce kaybettiği annesinin evini Bodrum'daki çocuklara tahsis ederek, Kur'an-ı Kerim eğitimi almalarını sağlıyor.

Bodrum'da ailesiyle yaşamını sürdüren işadamı Fevzi Ekinci, zamanının büyük bir bölümünü çocuklara ayırıyor. Okulların kapanmasının ardından harekete geçen Ekinci, ailesiyle oturduğu 3 katlı villanın vefat eden annesine ait olan birinci katını çocuklara tahsis etmeye karar verdi.

Kaybettiği annesi hacı Necla Ekinci'nin de vasiyeti üzerine işadamı, daireyi kiraya vermek yerine, burayı çocuklar için kullandı. Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Müftülüğü ile irtibata geçen Ekinci, evde Kur'an-ı Kerim kursu açılmasını sağladı.

İşadamı Fevzi Ekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merhum annesi hacı Necla Ekinci'yi üç sene önce kaybettiğini anlattı. Bu projeyi eşiyle düşündüklerini ve mahalledeki çocuklara Kur'an kursu sağlamaya karar verdiklerini belirten Ekinci, "Annemin evi boştu. Çocuklara Kur'an kursu yapmayı düşündük. Çocukların aileleriyle konuştum herkes 'Tamam' dedi" diye konuştu.

Kursa 10 çocuk katılıyor

Ekinci, projeyi annesinin vasiyeti üzerine yaptığını ifade ederek, "Şuanda 10 çocuk var. Kur'an kursunu seneye inşallah 40 kişiyle yapacağız. Annemin de bu konuda vasiyeti vardı. Çocuklar dinlerini öğrensin, İslamiyet'i öğrensin isterdi" dedi.

Kursu tamamlayan çocuklara çeşitli hediyeler verdiklerine de değinen Ekinci, Bodrum'daki aileleri, çocuklarını kursa göndermeye çağırdı.

Kursta görev alan Torba Mahallesi Cami İmamı Yusuf Turan da kursun 22 Haziran'dan bu yana devam ettiğini bildirdi. Turan, "İsteseydi burayı kiraya verip gelirini alırdı. Ancak o hayırlı bir iş olsun diye Kur'an kursu yaptı" dedi.

Kursa katılan ilkokul öğrencisi Elif Faydacı, ev sahibi Ekinci'nin kurs süresince tüm ihtiyaçlarıyla yakından ilgilendiğini ve eğitimlerinin sonunda kendilerine hediyeler verdiğini anlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ölen Annesinin Evinde Çocuklara Kur'an Eğitimi Verdiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Elif Nur Ekinci: Amacım senin yaptığın bu hayırlar sayesinde babaannemin amel defteri kapanmıyacaktır 1 0 Yanıtla
  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement