Ölen Babasının Müze Hayalini Oğlu Gerçekleştirecek - Son Dakika
Güncel

Ölen Babasının Müze Hayalini Oğlu Gerçekleştirecek

Ölen Babasının Müze Hayalini Oğlu Gerçekleştirecek

Bolu'da inşaat işçisi olarak çalışarak kazandığı paralarla aldığı tarihi eserleri müze olmadığı için evinde sergileyen babasının hayatını kaybetmesi üzerine harakete geçen TuncayYeler, babasının hayalini gerçekleştirmek için müze kurma arayışına girdi Tuncay Yeler: "Babamın vasiyetini yerine getirmek ve bu eserlerin sergileneceği bir müze istiyorum.

04.02.2014 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEHMET EMİN GÜRBÜZ - Bolu'da inşaat işçisi olarak çalışarak kazandığı paralarla aldığı tarihi eserleri müze olmadığı için evinde sergileyen babasının hayatını kaybetmesi üzerine harakete geçen Tuncay Yeler,  babasının hayalini gerçekleştirmek için müze kurma arayışına girdi.

Mengen'in Gökçesu Beldesinde yaşayan ve yaklaşık 50 yıldır inşaat işçiliğinden kazandığı parayla aldığı 3 bin adet tarihi eseri evinde sergilen 70 yaşındaki Rafet Yeler'in bir süre önce hayatını kaybetmesinin ardından çalışma başlatan oğlu Tuncay Yeler, babasının vasiyetini yerine getirmek için girişimlerde bulundu.

AA muhabirine açıklama yapan Yeler, babasının müze hayalini yerine getirmek için yardıma ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, babasının inşaat işçiliğinden kazandığı parayla hem 6 çocuk büyüttüğünü hem de sanat eserlerini topladığını söyledi.

Babasının bu işi para için yapmadığını dile getiren Yeler, "Gönülden yapıyordu. Topladığı eserlerin sayısı çoğalınca eserleri evin alt katında toplamaya başladı. Topladığı eserlerin bir kısmını da arkadaşları ve köylüler hediye etti" dedi.

"Babamın adının yaşatılacağı bir müze istiyoruz"

Yeler, babasının yaklaşık 3 bin adet tarihi eseri bir araya getirdiğini vurgulayarak, bu eserleri sergilemek için müze arayışında olan babasının ölmesi nedeniyle bu hayalini gerçekleştiremediğini kaydetti.

Aralarında 550 yıllık tarihe sahip parçaların da bulunduğu eserlerin sergilenmesi için müze arayışına girdiklerini belirterek, "Babamın tek isteği, bu eserlerin sergileneceği bir müzenin olmasıydı" diye konuştu.

Yeler, babasının vasiyetini gerçekleştirmek için elinden geleni yapacağını anlatarak, "Babamın tek bir amacı vardı; bu eserlere birilerinin sahip çıkması ve bir müzede sergilenmesiydi. Babam bunu sağlığında yapamadı. Şimdi babamın vasiyetini ben yapmak istiyorum. Bu eserleri satın almak için birçok yerden teklif geldi. Biz bu eserleri satmak istemiyoruz. Babamın adının yaşatılacağı bir müze istiyoruz. Biz eserleri bu müzeye karşılıksız olarak vereceğiz. Babamın vasiyetini yerine getirmek ve bu eserlerin sergileneceği bir müze istiyorum. Bu konuda da yetkililerden yardım talep ediyorum" ifadesini kullandı. - Bolu

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ölen Babasının Müze Hayalini Oğlu Gerçekleştirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement