Zonguldak'ta Ölen Maden İşçisinin Kardeşi İşverenleri Suçladı - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'ta Ölen Maden İşçisinin Kardeşi İşverenleri Suçladı

Zonguldak\'ta Ölen Maden İşçisinin Kardeşi İşverenleri Suçladı

Zonguldak'ın Dilaver Mahallesinde kaçak bir maden ocağında meydana gelen göçük sonucu hayatını kaybeden madenci toprağa verildi.

24.06.2015 15:19  Güncelleme: 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Dilaver Mahallesi'nde kaçak bir maden ocağında meydana gelen göçük sonucu hayatını kaybeden madenci toprağa verildi. Hayatını kaybeden işçinin kardeşi, cenaze öncesi yaptığı açıklamada işverenleri suçladı.

Zonguldak'ın Dilaver Mahallesi'nde kaçak bir maden ocağında meydana gelen göçük sonucu hayatını kaybeden 38 yaşındaki maden işçisi Turgut Yılmaz, kılınan cenaze namazının ardından defnedildi. Birlik Mahallesi'ndeki Muhammediye Camii'nde kılınan cenaze namazına, hayatını kaybeden madencinin yakınlarının yanı sıra GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci de katıldı. Kılınan namazın ardından cenaze, aile mezarlığında defnedildi.

MADENCİNİN KARDEŞİ: "HUKUK YOLUNDA BİR SÜREÇ BAŞLATACAĞIZ"

Maden ocağı kaçak olduğu için polis ve ambulans ekiplerine haber verilmeden müdahale edilmeye çalışılması sebebiyle, ağabeyinin ölümünden maden ocağı işletmecilerini sorumlu tutan Tuncay Yıldız (34), "Biz hukuk yolunda bir süreç başlatacağız. Ağabeyimin çocukları için bir hukuk savaşı vereceğiz. Ben haberi aldıktan sonra olay yerine gittiğimde, olay yerinin kalabalık olacağını düşündüm. Ancak ne polis ne ambulans hiçbir şey yoktu. Ağabeyimi masaya yatırılmış ve kalp masajı yapılırken buldum. Ben de 15-20 dakika ağabeyime kalp masajı yaptım daha sonra öldüğünü anladım. Kazanın saat kaçta olduğu belli değil ağabeyimin kaç saat toprak altında kaldığı belli değil" dedi.

"AĞABEYİM ÖLDÜYSE ONLARIN YÜZÜNDEN"

Ağabeyinin normalde sigortalı şekilde ruhsatlı bir maden ocağında çalıştığını ancak aynı şirkete ait kaçak bir maden ocağında çalıştırılmaya zorlandığını ileri süren Yılmaz, "Ağabeyim tehdit üzerine kaçak ocakta çalışmaya başladı. Ağabeyim öldüyse onların yüzünden ölmüştür. Patronun 'çalışmazsan atarız' şeklinde bir baskısı vardı. Ben de buna şahit oldum" ifadelerini kullandı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta Ölen Maden İşçisinin Kardeşi İşverenleri Suçladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement