Ölen Örgüt Mensubunun Ailesinden Çözüm Sürecine Destek Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Ölen Örgüt Mensubunun Ailesinden Çözüm Sürecine Destek Çağrısı

Batman'da 10 yıl önce girdiği çatışmada ölen terör örgütü PKK mensubu Ceyhan Balık'ın anne ve babası, çözüm sürecinin desteklenmesi konusunda çağrı yaptı.

26.02.2015 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SELMAN TÜR - Batman'da 10 yıl önce girdiği çatışmada ölen terör örgütü PKK mensubu Ceyhan Balık'ın anne ve babası, çözüm sürecinin desteklenmesi konusunda çağrı yaptı.

Batman'da ikamet eden anne Halise Balık AA muhabirine, Kurtalan'a bağlı Çeltikbaşı köyünün Erguvan mezrasında 23 yıl önce kızı Ceyhan Balık'ın kendilerinden habersiz terör örgütü PKK'ya katıldığını, 10 yıl önce de çatışmada hayatını kaybettiğini söyledi.

Güvenlik gerekçesiyle 22 yıl önce köylerinin boşaltılması nedeniyle Batman'a göç etmek zorunda kaldıklarını bildiren Balık, şöyle dedi:

"Kızımın öldüğünü biliyorum, mezarını görmek istiyorum. Bütün annelere seslenmek istiyorum; el ele vererek barış isteyelim, barışı haykıralım. Bu kanın artık ebediyen durmasını istiyoruz. Asker annelerinin yürekleri de yanıyor. Artık kavga istemiyoruz, insanca yaşam istiyoruz. Daha ne zamana kadar bu kavga devam edecek."

"2 yıldır çözüm süreci sayesinde kimsenin tırnağı kanamadı"

Baba İzzettin Balık ise çözüm süreciyle sağlanan huzur ve güven ortamı sayesinde göç ettikleri köylerine bazı ailelerin geri dönüş yaptığını anlattı.

Kendilerinin ise sadece yaz aylarında tarımsal üretim için köylerine gittiklerini kaydeden Balık, köyde hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadıklarını ifade etti.

Göç etmeden önce yapılan operasyonlar nedeniyle köyde büyük sıkıntı yaşadıklarını savunan Balık, şöyle konuştu:

"O yıllarda sürekli operasyonlar yapılıyordu. Artık o günler geride kaldı. Bu nedenle çözüm süreci başarıyla sonuçlanırsa çok iyi olacak. Asker, polis hepsi çocuğumuz, kardeşimiz. Onlar için de yüreğimiz yanıyor. 2 yıldır çözüm süreci sayesinde kimsenin tırnağı kanamadı. Çözüm sürecinin başarıyla sonuçlanması için herkese görev düşüyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ölen Örgüt Mensubunun Ailesinden Çözüm Sürecine Destek Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement