'Olimpik Kulaçlar' Şanlıurfa'da - Son Dakika
Yerel

'Olimpik Kulaçlar' Şanlıurfa'da

\'Olimpik Kulaçlar\' Şanlıurfa\'da

Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından düzenlenen 'Olimpik Kulaçlar Kardeş İller' projesi Yüzme Yarışları Şanlıurfa'da yapıldı.

11.06.2014 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından düzenlenen 'Olimpik Kulaçlar Kardeş İller' projesi kapsamında Harran Üniversitesi Kapalı Yüzme Havuzu'nda başlayan yarışlara; Şanlıurfa, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ ve Van'dan 148 sporcu katıldı.

Bir hayli renkli görüntülere ve mücadelelere sahne olan yarışmada dereceye girenler ödüllenderildi. Yarışma sonrasında düzenlenen törende bu tür etkinliklerin Urfa'da devam etmesi için kurum olarak ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, "Önümüzdeki yılarda Anadolu'daki yüzücüler Türkiye'de söz sahibi olacaktır" dedi.

Kardeş iller projesinin yüzme sporunun gelişmesi açısından önemli olduğunu anlatan Müdür Yıldız, "Bugün baktığımız zaman; birçok yüzücülerimiz iyi dereceler elde ediyor. Her ay bir ilimizde bir günlük düzenlenen yarışların sonuncusu Şanlıurfa'da düzenlendi. Bu güzel projeyi hayata geçirdikleri için ben Türkiye Yüzme Federasyonuna ve Haran Üniversitesi kapalı yüzme havuzunu bizlere tahsis ettiği için Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu'ya çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Türkiye Yüzme Federasyonu Şanlıurfa İl Temsilcisi Mustafa Abak ise düzenlenen yarışlarla gençlerin ulusal müsabakalara katılma şansının arttığını ifade ederek, "Türkiye Yüzme Federasyonunun düzenlediği bu anlamlı projeyi çok önemsiyoruz. İlk defa bu sene uygulanan projeyle sporcularımız yarışıyor. Daha önce ulusal müsabakalara büyükler gidebiliyordu, ancak gençler gidemiyordu. Burada şuanda 5 ilden 148 sporcu yarışıyor. İnşallah bundan sonra daha güzel şeyler olacak" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 'Olimpik Kulaçlar' Şanlıurfa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement