Olimpik Meşale Koşusu'nda Türkiye Adına Yer Alacak İsimlerin Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Olimpik Meşale Koşusu'nda Türkiye Adına Yer Alacak İsimlerin Tanıtımı Yapıldı

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye adına Olimpiyat Meşalesi'ni taşıyacak isimler düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

30.05.2012 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye adına Olimpiyat Meşalesi'ni taşıyacak isimler düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Pera Palas Oteli'nde gerçekleştirilen toplantıya, meşaleyi İngiltere'de taşıyacak isimlerin yanı sıra Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener de katıldı.

TMOK Başkanı Uğur Erdener, toplantıda yaptığı konuşmada Olimpiyat Meşalesi'nin altında Türk sporcularının daha fazla madalya almasını dileyerek, "Dallarında öne çıkan isimler ülkemiz adına meşaleyi taşıyacak. Uzun bir aranın ardından ilk kez Türkiye'nin takım sporunda da olimpiyatlara katıldı. Şimdilik 88 sporcuyla olimpiyatlara katılıyoruz. Amacımız bu rakamın 100'e çıkması. 100 sporcu önemli. Kafilenin büyüklüğü ülkenin temsiliyeti ve olimpik ruhu adına önemli" dedi.

Erdener, İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları'na adaylığına da değinerek, "Geçtiğimiz hafta Kanada'da IOC, 5 aday kent arasından 3'ünü seçti. İstanbul da bunların içinde yer aldı. İstanbul adına olimpiyat yolunda önemli bir fırsat. İlk kez çok yakınız. Bunu mutlu sona ulaştırmak hepimizin elinde. En önemli avantaj sokaktaki insanların desteği. Yüzde 80 oranında bir destek var. Rakip şehirlerde bu oran yüzde 40'larda bulunuyor" diye konuştu.

Olimpik Meşale Koşusu'nda, sinema oyuncusu Meltem Cumbul, ses sanatçısı Harun Tekin, Türkiye'yi Kış Olimpiyatları'nda ilk kez katılma unvanını elinde bulunduran Kelime Aydın Çetinkaya, milli yüzücü Hasan Emre Muşluoğlu, gazeteciler Cengiz Semercioğlu, Şelale Kadak, sosyal projelerle adlarından söz ettiren Cem Arslan, Deniz Yılmaz Atakay, Mustafa Çakıroğlu, Ercan Tutal, Derin Nur Ural ve Tuna Yılmaz, Türkiye'yi temsil edecek.

Bu arada Olimpik Meşale Koşusu, İngiltere'deki 70 günlük yolculuğuna 19 Mayıs tarihinde başladı. Binden fazla şehir, kasaba ve köyden geçecek Olimpiyat Meşalesi, 27 Temmuz'da Londra'daki Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirilecek açılış törenine ulaşacak ve Olimpiyat Oyunları'nın resmi başlangıcını sembolize edecek.

Öte yandan Türk kafilesi, 18 Haziran tarihinde İngiltere'nin York kentinde yapılacak koşuda Türkiye adına meşaleyi taşıyacak.

Olimpiyat Meşalesi'ni taşıyacak isimler, bundan dolayı mutluluklarını dile getirirken, sinema oyuncusu Meltem Cumbul ise meşaleyi kadın voleybol milli takımı adına ve 5 kıtanın birleşmesi için taşıyacağını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Olimpik Meşale Koşusu'nda Türkiye Adına Yer Alacak İsimlerin Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement