Olimpik Ruh Aydın'da Yeniden Hayat Buluyor - Son Dakika
Yerel

Olimpik Ruh Aydın'da Yeniden Hayat Buluyor

Olimpik Ruh Aydın\'da Yeniden Hayat Buluyor

Aydınlı çocuklara ve gençlere sporun önemi, centilmence mücadele, kaliteli seyirci olabilme, sportif yaşam şeklinin önemi ve olimpiyat ruhu konuların konferans verildi.

16.04.2014 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydınlı çocuklara ve gençlere sporun önemi, centilmence mücadele, kaliteli seyirci olabilme, sportif yaşam şeklinin önemi ve olimpiyat ruhu konuların konferans verildi.

Aydın Doğa Koleji'nde, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Eğitim Komisyonu Başkanı, TMOK yönetim kurulu üyesi ve TMOK Genel Sekreter yardımcısı Bilal Porsun'un öncülüğünde yapılan organizasyona Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi ve Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, öğretmenler, ilkokul ve ortaokul öğrencileri katıldı.

Konferansa katılan TMOK Genel Sekreter vekili ve eğitim komisyonu başkanı Bilal Porsun Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi ve Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya konferansın açılışında yaptıkları konuşmada, sporun öneminden söz ederek, sporun centilmence yapılması halinde kişinin sağlığını geliştirdiği gibi kişiler ve gruplar arası dostlukları da pekiştirdiğini belirttiler.

"SPOR CENTİLMENLİK VE DOSTLUK ŞEMSİYESİ ALTINDA YAPILIRSA ÇOK DAHA GÜZEL"

Günümüzde spor müsabakaları esansında gerek sporcular gerekse taraftarlar arasında yaşanan istenmedik olayların üzüntü verici olduğunu belirten Aydın Doğa Koleji Beden Eğitimi Öğretmeni Ülkü Solak, her konuda olduğu gibi sporda da gerek oyuncu gerekse seyirci bilincinin oluşması gerektiğini belirterek, "İnsanlığın var oluş tarihi kadar eski olan spor müsabakaları tarihten bu yana karnavalların, düğün ve bayramların vazgeçilmez etkinlikleri arasında yer almış ve pek çok topluluk ve grup spor müsabakaları ile dostluğunu pekiştirmiştir. Hem tanışmaya hem de kaynaşmaya vesile olması gereken spor müsabakalarında zaman zaman yaşanan istenmedik olaylar bizlere göre ciddi sorun. Bu nedenle gençlerimizi ve çocuklarımızı spor bilincini aşılarken, gerek sporculukta gerekse izleyicilikte centilmenliğin önemini de anlatmamız gerekiyor. Ülkemizde sporda yaşanan şiddeti bir an önce önlemeliyiz. Bunun da eğitimle olacağını inanıyoruz. Bu manada etkinliğin gerçekleşmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Hedefimiz çocuklarımızın dostluk ve centilmenlik şemsiyesi altında sportif faaliyetlerini sürdürmesidir" dedi.

Konferans kapsamında bu çalışmanın gerçekleşmesi amacıyla çaba gösteren Aydın Doğa Koleji ilkokul Müdürü Levent Sungur ve Aydın Doğa Koleji Beden Eğitimi Öğretmeni Ülkü Solak'a TMOK Genel Sekreter yardımcısı Bilal Porsun tarafından şilt takdim edildi.

Katılımın yoğun olduğu konferansa katılan öğrenci ve veliler etkinliğin çok verimli geçtiğini belirterek tertip edenlere teşekkür ettiler. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Olimpik Ruh Aydın'da Yeniden Hayat Buluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement