Olimpiyat Heyecanı İçin Boksa Başladılar - Son Dakika
Yerel

Olimpiyat Heyecanı İçin Boksa Başladılar

Olimpik spor dalları arasında bulunmayan Muay Thai ve Kick Boks'ta Avrupa ve dünya şampiyonlarında dereceleri bulunan Antalya'daki 8 kız sporcu, olimpiyatlarda yarışabilmek için boksa yöneldi Kick Boks ve Muay Thai Milli Takım Antrenörü Urlu: "Sporcularımızı boksta da hazırlayıp, elde ettikleri dereceler.

17.12.2014 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİNAN ÖZMÜŞ - Antalya'da Muay Thai ve Kick Boks'ta Avrupa ve dünya şampiyonası dereceleri bulunan 8 kız sporcu, hem olimpiyatlarda yarışabilmek hem de ödül yönetmeliğinden daha fazla yararlanmak için boks yapmaya başladı.

Demir Pençe Spor Kulübü Başantrenörü Hasan Urlu ile Kick Boks ve Muay Thai Milli Takım Antrenörü Yasin Urlu'nun fahri antrenörlüğünde spor hayatlarını devam ettiren Ayşe Ateş, Sümeyye Özen, Seda Yıldırım, Kübra Karadağ, Hatice Nalbant, Özden Öztekin, Meltem Jülide Erol ve Fatma Çiftçi, bugüne kadar pek çok madalya kazandı.

Sporcular, Muay Thai ve Kick Boks'un olimpik olmaması nedeniyle hem olimpiyatlarda mücadele etme şansı bulamıyor hem de "Spor Hizmet ve Faaliyetlerinde Üstün Başarı Gösterenlerin Ödüllendirilmesi Hakkında Yönetmelik" gereği aldıkları derecelerin yüzde 10'u kadar ödül alabiliyorlar. Sporcular, bu nedenle olimpiyatlarda mücadele etmek ve ödüllerini artırabilmek için tam olimpik bir spor olan boksa yöneldiler.

Hepsi BESYO öğrencisi

Kick Boks 2014 büyükler 56 kilo Full Contact kategorisinde dünya ikincisi olan Ayşe Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm arkadaşlarının üniversitelerin beden eğitimi ve spor yüksekokulu (BESYO) bölümlerinde okuduklarını belirtti.

Eğitim hayatlarının ardından da spora devam edeceklerini ancak bir yandan da hayat mücadelesine başlayacaklarını dile getiren Ateş, "Muay Thai ve Kick Boks tam olimpik sporlar olmadığı için olimpiyatlarda yarışamıyoruz. Ayrıca, ödül yönetmenliğinden tam anlamıyla yararlanamıyoruz. Hem olimpiyatlarda yarışabilmek hem de ödül yönetmeliğinden daha fazla yararlanmak için boks sporuna da başladık" dedi.

" Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğiz"

Muay Thai Büyükler 2014 Avrupa Şampiyonası ikincisi Sümeyye Özen de her türlü salon sporlarına uygun anatomik yapıları bulunduğunun altını çizerek, boksu da en iyi şekilde yapacaklarına inandığını söyledi.

Kadınların bu sporlarla hem kendilerine daha iyi bakacaklarını hem de öz güvenlerinin artacağını vurgulayan Özen, kendilerine yönelebilecek şiddeti de önleyebileceklerini kaydetti.

Kick Boks Gençler 2012 Dünya Şampiyonası 60 kilo Full Contact ve 2013 Gençler Muay Thai 60 kiloda dünya şampiyonu Seda Yıldırım da kendilerine her zaman destek veren antrenörleri Yasin Urlu'ya teşekkür etti. Yıldırım, boksta da Antalya ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerini anlattı.

"Ödül yönetmeliğinden tam yararlanamamaları bizleri üzüyor"

Demir Pençe Spor Kulübü Başantrenörü Hasan Urlu ise sporcuların 2015 yılında gerek olimpik gerekse olimpik olmayan spor branşlarında yarışarak milli takıma girmelerini sağlamak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Sporcuların tüm branşlarda Antalya ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerini vurgulayan Urlu, "Sporcularımız Muay Thai ve Kick Boks'ta önemli başarılar elde ettiler ancak ödül yönetmeliğinden yeterince yararlanamamaları bizleri üzüyor. Onun için "Sporcularımızı boksta da hazırlayıp, elde ettikleri dereceler karşılığındaki ödüllerini tam almalarını istiyoruz" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Olimpiyat Heyecanı İçin Boksa Başladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement