Olimpiyat Üçüncüsü Güreşçiye Başkandan Ödül - Son Dakika
Spor

Olimpiyat Üçüncüsü Güreşçiye Başkandan Ödül

Olimpiyat Üçüncüsü Güreşçiye Başkandan Ödül

Çin'deki 2. Gençlik Yaz Olimpiyat Oyunları'nda 46 kiloda Olimpiyat Üçüncüsü olarak bronz madalya kazanan milli güreşçi Cabbar Duyum'u çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

02.09.2014 16:11  Güncelleme: 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'de yapılan 2. Gençlik Yaz Olimpiyat Oyunları'nda 46 kiloda Olimpiyat Üçüncüsü olarak bronz madalya kazanan milli güreşçi Cabbar Duyum'u Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü birimlerinden Sporcu Eğitim Merkezinin yetiştirdiği ve Bursa Büyük Şehir Belediye Spor Kulübü'ne transfer olan, Milli Güreşçi Cabbar Duyum, ter döktüğü 2. Gençlik Yaz Olimpiyat Oyunları'nda başarılı bir performans sergileyerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Belediye Başkanı Özdilek Özcan Niksarlı güreşçi Cabbar Duyum'un bu başarısının gurur verici olduğunu belirterek, "Başarılarının devamını diliyoruz. Niksar'ımızdan Tokat'ımızdan böyle bir şampiyonun çıkması, bizi ziyadesiyle memnun etti. Ben bu başarıyı elde eden kardeşimizi tebrik ediyorum. Burada emeği geçen tüm hocalarımıza, güreşçimizi yetiştirenlere ve özellikle ailesine teşekkür ediyorum ve inanıyorum ki bu başarılar katlanarak devam edecek. İnşallah kendisinden Dünya Şampiyonluğu, Olimpiyat Şampiyonluğu da bekliyoruz" diyerek milli sporcu Cabbar Duyum'a çeşitli hediyeler takdim etti.

Olimpiyat 3.sü milli güreşçi Cabbar Duyum ise Türkiye'ye madalya kazandırdığı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Başta ailem olmak üzere, hocalarıma beni destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki uluslar arası müsabakalarda daha çok çalışıp ülkeme altın madalya kazandırırım" dedi.

Oğullarıyla gurur duyduklarını söyleyen baba Serdal ve anne Yurdagül Duyum, "Çok şükür oğlumuz bize büyük bir onur yaşattı, Cabbar gibi bir oğlumuz olduğu için iftihar ediyoruz" dediler.

Milli güreşçi Cabbar Duyum, 2. Gençlik Yaz Olimpiyat Oyunları' nda mücadele ettiği serbest stil 46 kiloda ilk turda ABD'li rakibine 4-0 yenildikten sonra, Mısırlı ve Nikaragualı rakiplerini 3-1 mağlup ederek Olimpiyat Üçüncülüğü için Kolombiyalı rakibi Oscar Urbanu ile karşılaştı. Minderde rakibine karşı üstünlük sağlayan Duyum, 3-1'lik galibiyetle bronz madalyayı kazanan taraf olmuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Olimpiyat Üçüncüsü Güreşçiye Başkandan Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement