Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu Sporcular Keçiören'de - Son Dakika
Yerel

Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu Sporcular Keçiören'de

Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu Sporcular Keçiören\'de

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Olimpiyatta altın madalya kazanan sporcumuzun ismini spor kompleksimize vereceğiz dedik.

22.10.2016 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Olimpiyatta altın madalya kazanan sporcumuzun ismini spor kompleksimize vereceğiz dedik. Bu onur Taha'ya nasip oldu" dedi.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanan milli güreşçi Taha Akgül ve Dünya Şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp, Keçiören Belediyesi'nin düzenlediği Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Yardımı programına katıldı. Programda Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören'de yapımı süren kapalı spor salonuna Olimpiyat Şampiyonu Taha Akgül'ün isminin verileceğini açıkladı. Programdan önce şampiyon güreşçileri makamında ağırlayan Başkan Ak, milli gururumuz Akgül ve Kayaalp'e altın taktı. Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen malzeme yardımı programında Akgül ve Kayaalp'in yanı sıra Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, AK Parti Ankara İl Spor Komisyonu Başkanı Mehmet Ayhan, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Murat Kandazoğlu ile amatör spor kulüplerinin yetkilileri ve sporcuları da hazır bulundu.

Taha Akgül'ün adı spor salonuna verildi

Şampiyon sporcuların Keçiörenli sayıldığını belirten Mustafa Ak, "Ülkemizin zor döneminde elde ettiğiniz başarılarla milletimizi mutlu ettiniz. Tüm Türkiye adına sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ovacık'ta yapımı süren kapalı spor salonunun temelini Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da katıldığı bir törenle attıklarını hatırlatan Başkan Ak, "Ve o gün şöyle söylemiştik. Olimpiyatta altın madalya kazanan sporcumuzun ismini spor kompleksimize vereceğiz dedik. Bu onur Taha'ya nasip oldu. Önümüzdeki olimpiyatlarda Rıza da olimpiyat şampiyonu olursa onun adını taşıyan bir spor salonu daha yapacağız" müjdesini verdi.

"Keçiören'in gelişmesinde spor önemli bir yer tutuyor"

Mustafa Ak, her yıl düzenli olarak amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yaptıklarına dikkat çekerek, "Keçiören'in gelişmesinde spor önemli bir yer tutuyor. Spor sadece vücudu değil, ruhu ve aklı da eğitir. Sizlerin başarılarında inşallah böylece bizim de katkımız olur. Rıza ve Taha Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü'nün sporcularıdır. Onlara destek veren Büyükşehir Belediye Başkanıma da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaymakam Bulut ise, Başkan Ak'ın Keçiören'e yakışır biçimde sporculara destek verdiğinin altını çizerek, "Sizlerin uluslararası platformda başarılı olduğunu görmek bizleri mutlu ediyor. Keçiören'in ismini Türkiye'de ve tüm dünyada duyurmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Başkanım Mustafa Ak'ın amatör sporculara yapmış olduğu yardımlar çok önemli"

Keçiören'deki kapalı spor salonuna adı verilen Olimpiyat Şampiyonu Taha Akgül de duygularını, "Başkanım Mustafa Ak'ın amatör sporculara yapmış olduğu yardımlar çok önemli. Amatör sporculara büyük bir destek veriyor. Biz de sizlerin geçtiği yollardan geçtik. Ovacık'ta yeni yapılan spor kompleksine adımı verip, olimpiyat şampiyonluğunun ve ülkemiz adına kazanılan altın madalyanın değerini çok iyi bildiği için Başkanım Mustafa Ak'a teşekkür ediyorum" şeklinde dile getirdi.

"Keçiören'e yeni bir spor salonu kazandırmak için 2020 olimpiyatlarında altın madalya kazanmak istiyorum"

Dünya Şampiyonu Rıza Kayaalp ise, Başkanın verdiği müjdenin kendisini motive ettiğini söyleyerek, "Bizleri buraya davet edip sizlerle buluşturan Mustafa Ak'a teşekkür ediyorum. Başarıya giden yolda ne kadar yetenekli olursan ol, destek verilmezse bir anlamı olmuyor. Keçiören'e yeni bir spor salonu kazandırmak için 2020 olimpiyatlarında altın madalya kazanmak istiyorum" dedi.

Kandazoğlu da, her yıl amatör spor kulüplerine malzeme desteğinde bulunan Mustafa Ak'a teşekkür ederek, "Taha Akgül'ün isminin spor salonuna verilmesi de büyük bir jesttir. Allah razı olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından futbol, muay thai, kick boks, hentbol, tenis, izcilik branşlarında hizmet veren amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapıldı. Kandazoğlu da Başkan Ak'a sporculara desteğinden ötürü plaket verirken, program toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu Sporcular Keçiören'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement