Olimpiyatlara Kilo Vererek Hazırlanıyor - Son Dakika
Spor

Olimpiyatlara Kilo Vererek Hazırlanıyor

Uluslararası alanda birçok başarıya imza atan milli boksör Emine Bozduman, 75 kiloda yarışmayı hedeflediği 2016 Rio Olimpiyat Oyunları öncesi uzman diyetisyen eşliğinde sürdürdüğü antrenmanlarla eleme müsabakalarına hazırlanıyor.

09.08.2015 11:35  Güncelleme: 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası alanda birçok başarıya imza atan milli boksör Emine Bozduman, 75 kiloda yarışmayı hedeflediği 2016 Rio Olimpiyat Oyunları öncesi uzman diyetisyen eşliğinde sürdürdüğü antrenmanlarla eleme müsabakalarına hazırlanıyor.

Uluslararası Amatör Boks Birliği (AIBA) tarafından artı 81 kiloda dünyanın en iyi 2. boksörü olarak gösterilen Bozduman, 2009'da 110 kiloda başladığı boks sayesinde 33 kilo vererek azmiyle örnek oluyor.Olimpiyatlarda 75 kiloda mücadele etme hedefi doğrultusunda 2 kilo fazlası kalan milli boksör, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bozduman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kilolarından rahatsız olduğu için boksa başladığını, antrenörü Ahmet Çınar'la tanıştıktan sonra hayatının seyrinin değiştiğini söyledi. Çınar'ın o gün kendisini tartıya götürdüğünde 110 kilo geldiğini belirten Bozduman, "Tartıdan indikten sonra ben çok heveslendim ve sivil kıyafetlerimle ilk antrenmanımı yaptım. Boks maceram böylece başladı" dedi.

Bozduman, bugüne kadar gerek yurt içi gerekse de yurt dışında düzenlenen şampiyonalarda önemli başarılar elde ettiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Asıl hedefim olimpiyatlar. Rio'da 75 kiloda yarışmayı hedefliyorum. Olimpiyat vizesi alarak Türk bayrağını göndere çekmeyi hedefliyorum. Güçten düşmemek için yavaş yavaş zayıflıyorum. Profesyonel diyetisyen gözetiminde çalışıyorum. Kilom düştükten sonra Allah nasip ederse, elemeleri de kazandıktan sonra olimpiyatlarda mücadele edeceğim."

Kadınlara, kendilerini korumak için savunma sporları yapmalarını tavsiye eden Bozduman, "Bu sporların, kadınların kendilerini korumalarına büyük bir katkısı olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

"Bozduman nadir yeteneklerden"

Yıldız Bayanlar Boks Milli Takımı ve Çankırı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Boks Antrenörü Ahmet Çınar, Emine Bozduman'ın dünyaya gelmiş nadir yeteneklerden biri olduğunu dile getirdi.

Bozduman'ın boksa ilk başladığında koşamazken, şu anda AIBA tarafından dünyanın en iyi 2. boksörü olarak gösterilmesinin zor rastlanır bir durum olduğuna işaret eden Çınar, "Emine Bozduman müthiş başarılara imza attı. Uluslararası boks komiteleri de Bozduman'ı takip ediyor. Ondan büyük başarılar bekliyoruz. Emine 77 kilo seviyesine geldi. Önceleri artı kilolarda madalyalar almıştı. 2 kilo fazlası kalan Bozduman, ülkemizi olimpiyatlarda temsil edecek en güçlü adayların içerisinde yer alıyor" ifadelerini kullandı.

Olimpiyatlara Kilo Vererek Hazırlanıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Olimpiyatlara Kilo Vererek Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement