Oliver Stone "Snowden" Filmini Tanıttı - Son Dakika
Güncel

Oliver Stone "Snowden" Filmini Tanıttı

SAN Oscar ödüllü ünlü Amerikalı yönetmen Oliver Stone, ABD'nin küresel izleme politikaları ile ilgili gizli belgeleri sızdırarak büyük tartışma başlatan ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) eski sistem analisti Edward Snowden ile ilgili filminin bütün büyük film şirketleri tarafından geri çevrildiğini söyledi.

22.07.2016 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SAN Oscar ödüllü ünlü Amerikalı yönetmen Oliver Stone, ABD'nin küresel izleme politikaları ile ilgili gizli belgeleri sızdırarak büyük tartışma başlatan ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) eski sistem analisti Edward Snowden ile ilgili filminin bütün büyük film şirketleri tarafından geri çevrildiğini söyledi.

Stone, San Diego'da düzenlenen Comic-Con etkinliğinde yaptığı açıklamada Joseph Gordon-Levitt'in başrolde oynadığı "Snowden" adlı filmini tanıttı.

Filmi Fransa ve Almanya'dan sağlanan mali destekle çektiklerini belirten Stone, "Her ne kadar Snowden hakkında kendi fikirlerimiz olsa da taraflı, tek yanlı bir film çekmek istemedik. Filmi seyrettiğinizde bunu siz de göreceksiniz." dedi.

Filmin bütün büyük film şirketleri tarafından reddedildiğine işaret eden Stone, "Ulusal Güvenlik Ajansı gibi bir kurumun stüdyolara baskı yapacağına inanmıyorum. Asıl baskı yapanlar, şirketleri kontrol eden yönetim kurulları." diye konuştu.

"Midnight Express (Geceyarısı Ekspresi)", "Platoon (Müfreze)" ve "Born on the Fourth of July (Doğum Günü Dört Temmuz)" filmleri ile üç kez Oscar'a layık görülen Stone, röportajlara, makalelere ve hatta Oscar'a layık görülen "Citizenfour" belgeseline rağmen Snowden'ın kendisi için hala bir "gizem" olduğunu belirtti.

Filmde Snowden da oynuyor

Halihazırda Moskova'da bulunan Snowden da etkinliğe görüntülü sohbet programıyla bağlanarak filmin kurgudan çok gerçeklere dayandığını söyledi.

Filmin sonlara doğru kendisinin de beyaz perdede göründüğü kopyasını veren Snowden, "Tabii ki ben aktör değilim. Siyasetle uğraşanların, soyut konularda insanlarla iletişim kuracak kadar karizmatik olmadıklarını düşünüyorum. Ancak aktörler, birçok insana ulaşabiliyor. Film fikri, ilk duyduğumda beni çok endişelendirmişti. Oysa şimdi işe yaradığını görüyorum." dedi.

Guardian gazetesinde çalışan Luke Harding'in kaleme aldığı "The Snowden Files: The Inside Story of the World's Most Wanted Man (Snowden Dosyaları: Dünyanın En Çok Aranan Adamının Gerçek Hikayesi)" kitabından uyarlanan film, Snowden'ın 2004-2013 yılları arasında yaşadıklarını konu alıyor. Filmde Snowden'ı Gordon-Levitt, kız arkadaşı Lindsay Mills'i Shailene Woodley canlandırıyor. 16 Eylül'de gösterime girmesi beklenen film, seyirciyle ilk kez Comic-Con etkinliği sırasında buluştu.

Filmin Avrupa prömiyeri eylül ayında İspanya'da düzenlenecek 64. San Sebastian Film Festivali'nde yapılacak.

NSA'nın ABD ile diğer ülkelerde milyonlarca kişinin telefon konuşmalarını kaydederek istihbarat topladığını ortaya koyan belgeleri sızdırarak gündeme gelen Snowden, 23 Haziran 2013'te Rus havayolu şirketi Aeroflot'a ait uçakla Hong Kong'dan ayrılarak Moskova'ya gelmişti.

Snowden'in sosyal paylaşım sitesi Twitter'da açtığı hesap saatler içinde yaklaşık 900 bin takipçiye ulaşmış, Rusya'da sığınmacı olarak yaşayan Snowden'in takip ettiği tek hesabın NSA'nın resmi Twitter hesabı olması dikkat çekmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Oliver Stone 'Snowden' Filmini Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass'ı kabul etti
    14:29 Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass'ı kabul etti

    Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass'ı, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake'ı beraberindeki heyet kabul etti. Görüşmede Türkiye ve ABD ikili ilişkilerinin yanı sıra diğer uluslararası gelişmeler ele alındığı belirtildi. - ANKARA

  • Eski ortağının iş yerini bastı, kırılmadık eşya bırakmadı
    14:29 Eski ortağının iş yerini bastı, kırılmadık eşya bırakmadı

    Burdur'da eski ortağı ve akrabasının iş yerini sopayla basan bir kişi camı çerçeveyi aşağıya indirip marketin içini talan etti. Polis ekipleri tarafından yakalanan şahıs iş yeri sahibi şikayetçi olmayınca serbest bırakıldı. Olay dün akşam saatlerinde Burdur merkez Yeni Mahalle Seymen Caddesi üzerinde bulunan bir tekel bayide meydana geldi.

  • Şanlıurfa'da üreticilere 11 ton çeltik tohumu dağıtıldı
    14:28 Şanlıurfa'da üreticilere 11 ton çeltik tohumu dağıtıldı

    Şanlıurfa'nın hububat üretim merkezlerinden biri olan Karacadağ bölgesindeki üreticilere 11 ton sertifikalı çeltik tohumu dağıtıldı. Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, bölgede yapılan üretimden elde edilen 900 ton pirincin organik ve besin değeri yüksek bir ürün olduğunu belirtti. Devletin verdiği desteklerle üretimin artırılması ve sağlıklı ürünlere ulaşılması hedefleniyor.

  • Özel'den Merkez'in açıkladığı rekor zarara tepki: Emekliye
    14:28 Özel'den Merkez'in açıkladığı rekor zarara tepki: Emekliye

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Merkez Bankası'nın 818,2 milyar TL zarar etmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özel, "Merkez 2013'ten 2023 yılına kadar 320 milyar TL kar etmiştir. 1 yıllık zarar 10 yıllık kararın 2,5 katıdır. Merkez Bankası 25 yıllık karını 1 yılda bir avuç zengine verdi. Bu para 'En düşük emekli maaşını 17 bin TL yapalım' dediğimde 'Yapamayız, para yok' dedikleri paranın tam 2 katıdır. Yazıklar olsun" dedi.

  • Bakan Şimşek'ten dedikoduları bitiren açıklama: Cumhurbaşkanımızın desteği tam
    14:27 Bakan Şimşek'ten dedikoduları bitiren açıklama: Cumhurbaşkanımızın desteği tam

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aralarında kriz olduğu iddialarını sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile yalanladı. Bakan Şimşek, "Bir süredir yalan haberlerle kasıtlı bir şekilde gündem oluşturulmaya çalışılıyor. Cumhurbaşkanımızın başından beri tam destek verdiği programımızı daha da güçlendireceğiz" dedi.


Advertisement