Olpak - Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan adayı gösterilmesi - - Son Dakika
Ekonomi

Olpak - Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan adayı gösterilmesi -

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan adayı gösterilmesine ilişkin, "İş aleminin beklentisi, ülkemizdeki huzur, güven ve istikrar ortamının devamıdır.

22.08.2014 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan adayı gösterilmesine ilişkin, "İş aleminin beklentisi, ülkemizdeki huzur, güven ve istikrar ortamının devamıdır. Sayın Davutoğlu, bunu sürdürecek siyasi ve entelektüel birikime sahiptir" dedi.

Olpak, MÜSİAD Sivas Şube Başkanlığınca kentteki bir otelde, 64 ilin şube başkanları ve temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen "Başkanlar Toplantısı"na katıldı.

Toplantı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Olpak, bir gazetecinin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan adayı olarak açıklanmasının ekonomiye nasıl yansıyacağını sorması üzerine, Davutoğlu'nun adaylığını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Olpak, Davutoğlu'nun siyasi hayatı öncesinde de MÜSİAD ile sıcak ilişkileri olduğunu belirterek, "Danışmanlığı ve Dışişleri Bakanlığı döneminde ülkemize çok faydalı bir süreç içerisinde görev yaptığını düşünüyoruz. Riskli bir alanda görev yaptı. Bu görev süresi için kendisine bakış açımız son derece olumludur. İş aleminin beklentisi, ülkemizdeki huzur, güven ve istikrar ortamının devamıdır. Sayın Davutoğlu, bunu sürdürecek siyasi ve entelektüel birikime sahiptir. İyi olacağını düşünüyoruz ve destekliyoruz" diye konuştu.

- "Uluslararası değerlendirme kuruluşları tutarlı değil"

Bir basın mensubunun, "Uluslararası değerlendirme kuruluşlarının 2015 öncesi siyasi istikrarsızlık öngörüsü vardı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Olpak, "Öncelikle uluslararası değerlendirme kuruluşlarının değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu kuruluşların son yıllarda yaptıkları değerlendirmelerin tutarlı olmadığını görüyoruz. Ülkemizle ilgili bu yıl dahil olmak üzere geçtiğimiz yıl içerisinde yaptıkları öngörülerin neredeyse hiçbirisinin tutmadığını üzülerek görüyoruz. Arzu ederiz ki onların öngörüleri tutsun, biz de iş adamları olarak o doğrultuda kendimize yönler çizebilelim. Böyle olduğu zaman kendi göbeğimizi kendimiz kesmek durumundayız. Onların o değerlendirmelerini maalesef dikkate almıyoruz" ifadesini kullandı.

Olpak, Merkez Bankasına yönelik "faiz indirmiyor" şeklindeki eleştirilerin sorulması üzerine, fikirlerin söylenmesinin demokrasinin iyi çalıştığının göstergesi olduğunu belirterek, "Gerek iş örgütleri, gerekse hükümet, sayın Başbakan ya da bakanlar dahil olmak üzere görüşlerini ifade ediyor. Görüş ifade etmelerinin sonucunda da Merkez Bankası, kendi kurulları çerçevesinde karar alıyor. Bu eleştiriyi eleştirmenin doğru olmadığı kanaatindeyim. Herkes görüşünü söyleyecektir ama bugüne kadar Merkez Bankasının bağımsızlığına direkt olarak hiçbir şekilde müdahalede bulunulmamıştır. Biz olayı öyle değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.

- "Babacan'ın devam etmesini arzu ederiz"

Bir basın mensubunun, " Ali Babacan'ın yeni kabinede görev almamasının ekonomi açısından bir sıkıntı doğuracağı söyleniyor. Sizce yeni dönemde görev almalı mı almamalı mı?" sorusu üzerine Olpak, şu yanıtı verdi:

"Sayın Babacan'ın görev alıp almayacağı konusunda bir fikir sahibi değiliz. Kendisinin ekonomi yönetiminin başında olduğu süre içerisinde son derece başarılı bir süreç yönetimi yaptığını hepimiz biliyoruz, bundan dolayı kendisine teşekkür ederiz. Bundan sonraki karar, siyasi bir karardır. Bizim söylediğimiz şu; bu ülkenin kararları işliyor. Sayın Babacan, muhtemeldir ki bundan sonraki kabinede de devam edecek. Devam etmesine biz de destek veririz ama ola ki farklı bir değerlendirme söz konusu olacak olursa bu Sayın Babacan'ın kendi değerini azaltmak anlamında bir görüş değildir ama bir başkası yine aynı şekilde bayrağı alarak devam ettirecektir. 'Ne şekilde arzu ediyorsunuz?' derseniz, elbette biz devam etmesini arzu ederiz."

Toplantı, basına kapalı devam etti.

Olpak - Davutoğlu\'nun AK Parti Genel Başkan adayı gösterilmesi -
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Olpak - Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan adayı gösterilmesi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement