Oltu'da Bal Sezonu Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Oltu'da Bal Sezonu Başlıyor

Oltu\'da Bal Sezonu Başlıyor

15 yıldır bal üreticiliği yapan Çağlar Eser, bu yıl oldukça verimli bir bal sezonu geçirdiklerini belirtti.

12.08.2015 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 yıldır bal üreticiliği yapan Çağlar Eser, bu yıl oldukça verimli bir bal sezonu geçirdiklerini belirtti.

Emekli Öğretmen Çağlar Eser, havaların bol yağışlı geçmesi nedeniyle doğadaki bitki florasının oldukça zengin bir çeşitlilik sağladığını kaydederek, "Bu nedeniyle yöremizde oldukça kaliteli ve bol miktarda bir bal sezonu geçirdik" dedi.

Ürettiği balın kalitesinin çok güzel olduğunu ifade eden Eser, daha öncede Bal Festivallerinde birincilik ödülünü aldığını hatırlatarak bu yıl yapılacak Bal Festivalinde de birinci olacağını iddia etti.

Gezgin arıcılık yaptığını aktaran Çağlar Eser, ilkbaharda arılarını Şenkaya ilçesinin Penek Köyünde kışlattıktan sonra yine Şenkaya'nın Doğan Köyüne götürerek bal üretimini artırdığını anlattı.

Kavurucu sıcakların yaşandığı bugünlerde bile arıların Allahüekber Dağının bol çiçek florasından halen daha faydalandığına işaret eden Eser, balının kalitesine bir kez daha vurgu yaparak Doğu Anadolu Bölgesinde en kaliteli balın bu yörede üretildiğini söyledi.

Doğal ortamda hiçbir katkı maddesi kullanmadan bal ürettiğini kaydeden Alim Eser ise yıllardır babasıyla birlikte arıcılık yaptığını, şekersiz oldukça kaliteli bir bal üretimi yaptıklarını ifade etti. Alim Eser, arıcılıkta kovana kat atma şampiyonu olduğunu söyledi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Oltu'da Bal Sezonu Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement