Oltu'dan Çanakkale Şehitlerine Anlamlı Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Oltu'dan Çanakkale Şehitlerine Anlamlı Ziyaret

Oltu\'dan Çanakkale Şehitlerine Anlamlı Ziyaret

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın destekleriyle Yeni Vizyon 2071 Gençlik Derneğince Yürütülen Proje Kapsamında Oltu’dan Çanakkale ve İstanbul’a gezi düzenlendiYeni Vizyon 2071 Gençlik Derneği tarafından hazırlanıp İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca, Derneklere Yardım Programı kapsamında 2015 yılında kabul edilerek desteklenen ve uygulanmasına başlanan ‘Aynı Çınarın Dalıyız-Aynı Bayrağın Alıyız Projesi’ kapsamında bir dizi sosyal ve kültürel etkinlik gerçekleştirildi.

23.08.2016 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın destekleriyle Yeni Vizyon 2071 Gençlik Derneğince Yürütülen Proje Kapsamında Oltu'dan Çanakkale ve İstanbul'a gezi düzenlendi

Yeni Vizyon 2071 Gençlik Derneği tarafından hazırlanıp İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca, Derneklere Yardım Programı kapsamında 2015 yılında kabul edilerek desteklenen ve uygulanmasına başlanan 'Aynı Çınarın Dalıyız-Aynı Bayrağın Alıyız Projesi' kapsamında bir dizi sosyal ve kültürel etkinlik gerçekleştirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Dernek genel başkanı Hikmet Şahin şunları kaydetti:

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı 2010 yılından itibaren 'Derneklere Yardım Programı' adı altında dernek ve vakıf gibi sivil toplum kuruluşlarının eğitim, sosyal ve kültürel içerikli projelerini destekleyen bir program yürütmektedir. Oltu'da faaliyet gösteren Yeni Vizyon 2071 Gençlik Derneği olarak 2015 yılında söz konusu destek programına 'Aynı Çınarın Dalıyız-Aynı Bayrağın Alıyız Projesi' adıyla sosyal ve kültürel içerikli bir proje sunduk. Kabul edilen projemizi 15 Ağustos 2015 tarihi itibariyle uygulamaya başladık. 12 ay olarak planlanan proje kapsamında, ortak değerlerimiz konulu bir konferans, İstiklal Mecmuası Çanakkale adlı tiyatro etkinliği, gençlik kültür ve sanat etkinliği adıyla üç ayrı faaliyet yapıldı.

Oltu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Oltu Havzası Aşıklar Kültür ve Dayanışma Derneği ortaklığı ile hazırlanıp yürütülen projenin son faaliyetlerinden biri de dernek kadın kolları birimi ile ortaklaşa planlanan 40 kişinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan Çanakkale ve İstanbul gezisidir.

Oltu'dan başlayarak, Aziziye tabyaları, Çanakkale ve daha sonra İstanbul'un tarihi ve kültürel merkezlerinin ziyaret edileceği program projenin en önemli etkinliklerindendir. Değişik yaş grubundan katılımcıların yer aldığı Erzurum Aziziye tabyalarından başlayacak olan kahraman ecdada saygı ziyareti, hem yakın Türk tarihi ve hem de dünya tarihinde önemli ve anlamlı bir yeri olan Çanakkale ziyareti ile devam edecektir. Dünyaya kahramanlık ve insanlık dersi veren Mehmetçiğin aziz hatırasın saygı adına düzenlenen bu gezi, katılımcıların vatan sevgisine, tarih, milli birlik ve beraberlik bilincine katkı sağlayacağı gibi bu anlamda yöremizde de ciddi bir farkındalık oluşturacak, tarihe ilişkin toplumsal belleğin güçlendirilmesine de katkı sağlayacaktır. Geziye, gençler öncelikli olmak üzere değişik yaş grubundan toplam 40 kişi katılacaktır. 23 Ağustos 2016'da Oltu'dan başlayan yolculuk, Çanakkale ve sonrasında İstanbul'un tarihi ve kültürel mekanlarının ziyaret edilmesinin ardından 30 Ağustos 2016 Salı günü sona erecek. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Oltu'dan Çanakkale Şehitlerine Anlamlı Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement