Oltu Halk Eğitimi Merkezi'nde Karma Yıl Sonu Sergisi - Son Dakika
Yerel

Oltu Halk Eğitimi Merkezi'nde Karma Yıl Sonu Sergisi

Oltu Halk Eğitimi Merkezi\'nde Karma Yıl Sonu Sergisi

Oltu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü yıl sonu sergisini gerçekleştirdi.

24.05.2016 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oltu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü yıl sonu sergisini gerçekleştirdi.

Kursiyerlerin el emeği göz nuru işlerinin görücüye sunulduğu serginin açılışını İlçe Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin yaptı. Okul Müdürleri ve diğer kurumların müdürlerinin de katıldığı sergi açılışının ardından sergi gezildi. Katılımcılar kursiyerlerin el emeği ürünlerini incelediler. Serginin gezilmesinin ardından programa Halk Eğitimi Merkez Müdürlüğünce hazırlanan zengin menülü ikramla devam edildi.

Halk eğitim merkezi müdürü serginin ardından bir açıklama yaptı. Merkez Müdürü Cemal Tanrıver yaptığı açıklamada; "Halk Eğitimi kurslarına katılımın gönüllülük esasına dayandığını belirterek, Halk Eğitimi Merkezleri artık biçki-nakış kursları ile anılan yerler olmaktan çıkmıştır. Merkezlerimiz her yaşa, ilgiye ve çağın ihtiyaçlarına uygun eğitimlerin verildiği hayat boyu öğrenme merkezlerine dönüşmüştür. Yaygın eğitim, toplumda sorumluluk yüklenmiş bireylerin ve toplumların çalışma gücünü artırmak, yaşam seviyeleri yükseltmek için yapılan planlı, programlı ve hayat boyu devam eden bir eğitimdir" dedi.

Yetişkinlerin sürekli öğrenmeleri, öğretim fırsatlarından yararlandırılmalarının kolaylaştırılması, dezavantajlı, vasıfsız genç insanlar, yaşlılar ve işsiz olarak tanımlanan bireylerin eğitime erişimlerinin sağlanması görevinin halk eğitimi merkezlerine verildiğini" hatırlatan Tanrıver Hayat boyu öğrenme merkezi olarak vatandaşların istediği kursları açmak için gayret ettiklerini, özellikle hobi kurslarının katılımcılara psikolojik açıdan da destek olduğunu, kursiyerlerimizin günün yorgunluğunu ve stresini bu kurslarımızda atarak rehabilite olabilecekleri ifade etti.

Tanrıver, "Çalışmalarımız açıklanan hedef ve amaçlar doğrultusunda yöre halkının istek ve ihtiyaçları aile ve ülke ekonomisine sağlayacağı katkılarda dikkate alınarak Merkez müdürlüğümüzün kapasite ve imkanları ölçüsünde 2015- 2016 öğretim yılında Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde Erzurum Büyük Şehir Belediyesi (ESMEK), T tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Okul Müdürlükleri, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü, Garnizon Komutanlığı, İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü işbirliğinde 61 değişik alanda 232 kurs açtık. 2605'si kadın, 2613'si erkek toplam 5218 kişiye eğitim verdik. Ayrıca Açık Öğretim Lisesi'nde 500 Açık Öğretim Ortaokulu'nda 250 öğrencimize hizmet veriyoruz" dedi.

Yaz dönemi kurs kayıtlarının devam ettiğini aktaran Halk Eğitimi Müdürü Cemal Tanrıver, "Merkez müdürlüğümüzün çalışmalarında bizlere her zaman destek olan ilçe Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve işbirliği halinde çalışarak kurumların mevcut imkanlarının etkin kullanılmasında bizlere yardımcı olan, kurs faaliyetlerimize destek veren kurum yöneticilerine ve özverili çalışmalarından dolayı idareci ve öğretmen arkadaşlarıma, usta öğreticilerimize ve kursiyerlerimize teşekkür ederim" dedi.

Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin ise Oltu'daki sivil toplum kuruluşlarının ortak çalışmalarının da yer aldığı sergiyi oldukça beğendiğini ifade ederek, "Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan kurslarda birçok vatandaşımız faydalanma imkanı buluyor. Bu kursların sosyal faydalarının da görülmesi lazım. Bu kursların ortak çalışma ve üretime katkının yanı sıra kursiyerlerimizin sosyal hayata entegre olmalarına da büyük katkısı oluyor. Yeni şeyler üretme ve yeni ortamlarda bulunmaları bizler için başka bir önem arz ediyor. Katkısı olan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah emekleri karşılık bulacaktır." şeklinde konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Oltu Halk Eğitimi Merkezi'nde Karma Yıl Sonu Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement