Oltu Halk Eğitimi Merkezi'nde Proje Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Oltu Halk Eğitimi Merkezi'nde Proje Toplantısı

Oltu Halk Eğitimi Merkezi\'nde Proje Toplantısı

Halk Eğitimi Merkezi Avrupa Birliği projesi final toplantısı yapıldı.

03.08.2016 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halk Eğitimi Merkezi Avrupa Birliği projesi final toplantısı yapıldı.

Halk Eğitimi Merkezi müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan "At home with nature" adlı Avrupa Birliği proje faaliyetlerinin ve proje fikri çıktısı olan kitabın tanıtımı Oltu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde yapıldı.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cemal Tanrıver; "30 Nisan 2014 tarihinde Litvanya'dan Susivienijimas Zali.LT, Macaristan'dan Egyutthato Kozossegepito Egyesulet ve Türkiye'den Oltu Halk Eğitimi Merkezi ortaklığında Avrupa Birliği Erasmus Plus projeleri kapsamında Strategic Partnerships For Adult Education alanında Litvanya ulusal ajansı tarafından onaylanan "At Home With Nature" adlı projemizin proje de belirtilen faaliyetleri iki yıllık süre zarfında başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir" dedi.

Proje faaliyetleri hakkında bilgi veren Tanrıver, "Proje süresince Macaristan ve Litvanya'da düzenlenen proje toplantılarına kurum adına idareci ve öğretmenler arkadaşlarımız katıldı. Buralarda bulunan ekolojik bahçe ve bina örnekleri yerinde incelendi. Proje konusunun farklı ülkelerdeki uygulamaları araştırıldı. Konu ile ilgili iyi uygulamalar hakkında sunumlar yapıldı. Ortaklar arasında tecrübe ve bilgi paylaşımı konusunda verimli çalışmalar oldu. Proje sonunda ortak ülkelerde yaptığımız çalıştay, seminer, panel ve araştırmalar neticesinde ortak ülkelerdeki ekolojik ev ve ekolojik bahçe uygulamalarına ait örnekler, kullanılan malzeme ve uygulanan metotların anlatıldığı bir kitap hazırlanmıştır. İngilizce olarak hazırlanan kitap Türkçe'ye, Macarca ve Litvanyaca'ya çevrilerek yayınlanmıştır. Ayrıca bu sürede proje ortaklarımızın katılımı ile 4 skype konferansı düzenlendi." şeklinde konuştu.

Yapılan toplantıda İnşaat Mühendisi Mukaddes Turgut tarafından" Ekolojik Binalar" hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Organik bahçe özellikleri ve ülkemizde ki uygulamalar konulu sunum Ziraat Mühendisi Y. Emre Çelik, "Niçin ahşap evleri tercih etmeliyiz?" konulu sunum ise Dr. İbrahim Ekinci tarafından yapıldı.

At Home With Nature adlı proje faaliyetleri ve proje çıktısı materyallerin tanıtımı yapılan toplantı; soru- cevap bölümünün ardından katılımcılara verilen ikramla sona erdi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Oltu Halk Eğitimi Merkezi'nde Proje Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement