Oltu'nun Düşman İşgalinden Kurtarılışının Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Oltu'nun Düşman İşgalinden Kurtarılışının Yıl Dönümü

Oltu'nun düşman işgalinden kurtarılışının 96. yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

25.03.2014 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oltu'nun düşman işgalinden kurtarılışının 96. yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Hükümet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk koyulması ile başlayan kutlamalar, Kale Meydanı'nda devam etti.

Kutlamalarda temsili göç, işgalci kuvvetlerin saldırısı, göç edenlerin geri gelişi, Türk askerinin ilçeye girişi ve milis güçlerden bayrağı alışı gibi konular canlandırıldı.

Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Osmanlı'nın eserlerinin olduğu bu mübarek toprakların, 40 yıl Rus işgaline maruz kaldığını söyledi.

Ziyrek, "Vatanın çakıl taşı her zaman kutsaldır. Bağımsızlık kazanıldıktan sonra ülkemiz ileri doğru gitmeye başlamıştır. Bir iğne bile yapamayan ülkemiz o günlerden bu günlere gelmiştir. Bu millet artık bir bir dünya devletinin milletidir. Değerli gençler, bu destanı ecdadımız o şartlarda yazmışlar, sizler de bugün teknolojik gelişmeler ile katkıda bulunacaksınız. Bu cennet vatanı bizlere bırakan, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaşayan gazilerimizi minnetle anıyoruz" dedi.

Oltu Kaymakamı Abdullah Şen, Şenkaya Kaymakamı Murat Şener, Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Ömer Murat Demirci, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, kurum yetkilileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda halk oyunları gösterileri sergilendi.

Program, düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son erdi. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Oltu'nun Düşman İşgalinden Kurtarılışının Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement