Ölüm Kampı'ndaki Köpeklere Sıcak Yuva - Son Dakika
Güncel

Ölüm Kampı'ndaki Köpeklere Sıcak Yuva

Ölüm Kampı\'ndaki Köpeklere Sıcak Yuva

Manavgat Belediyesi'ne ait barınaktaki hayvanların içler acısı durumunun ortaya çıkarılması sonrası ölümün eşiğindeki köpek ve kediler tedaviye alındı, birçoğu sıcak yuvaya kavuştu.

12.02.2015 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manavgat Belediyesi'ne ait barınaktaki hayvanların içler acısı durumunun ortaya çıkarılması sonrası ölümün eşiğindeki köpek ve kediler tedaviye alındı, birçoğu sıcak yuvaya kavuştu.

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde belediyeye ait hayvan barınağında Alman turistler tarafından belirlenen ve hem Almanya hem de Türkiye'de hayvan dostu derneklerin harekete geçmesiyle ortaya çıkan skandal sonrası birçok köpek ve kedinin hayatı değişti. Almanya'da Care 4 Life ve Türkiye'de Antalya Hayvan Dostları Derneği'nin işbirliğiyle Manavgat Belediyesi'ne ait barınağa yapılan ziyarette köpek ve kedilerin dehşet içindeki fotoğraf ve görüntüleri çekildi. Aç bırakılan, birçoğu hasta ve yaralı, pislik içinde yaşama terk edilen barınaktan, hayvanseverler toplam 18 hayvanı çıkardı. Hasta olanlar çeşitli kliniklerde tedaviye alınırken, birçoğu da sahiplendirilerek sıcak yuvaya kavuştu.

SICAK YUVAYA KAVUŞTULAR

Barınakta büyük köpeklerin saldırısına  uğrayan ve mama yiyemeyen ve 'Benek' adı verilen köpek önce bir pansiyona yerleştirildi ve bakıma alındı. Benek, bir eczacı kadın tarafından sahiplenildi. Uzun zamandır soğuk taşlarda keçeleşmiş tüyleri, mutsuz yüzüyle bulunan Terrier cinsi erkek köpek de pansiyona çıkarıldı. Yapılan duyurular üzerine de Alanya'da yaşayan Anja Günther adlı Alman kadın sahiplendi.

Uyuz ve hasta olunca barınağa terk edilen kangal köpeği de üzgün, bitkin ve mutsuz bulunmuştu. Aynı zamanda hasta olan kangalın tedavisi, Lara Hayvan Hastanesi'nde sürüyor. Bu kangalı ise Ankara'da hayvan hakları savunucusu Fırat Yıldız sahiplendi. Islak taşlar üzerinde açlık içinde yaşamaya çalışan Golden cinsi köpek ise barınaktan çıkarılıp önce pansiyona götürüldü. Alanya'da bir hayvanseverin sahiplendiği köpek, 'Leo' adıyla yeni bir hayata kavuştu.

Antalya Hayvan Dostları Derneği Başkanı Jale Ünsal ve arkadaşları, barınaktan köpeklerin dışında kötü durumdaki 4 kediyi de çıkardı. Kedilerin ikisi Antalya'da, ikisi de Alanya'da sahiplendirilerek, yeni birer hayata kavuştu.

ALMANYA'YA GİDECEK

Hayvanserverler, barınakta ağır hastalıkları olan köpekleri de alarak çeşitli kliniklerde tedaviye götürdü. 50'ye yakın köpek arasında bir kafeste bulunan 2 yaşlarındaki Golden cinsi köpek, yaraları tedavi edildikten sonra pansiyona alındı. 'Cango' adı verilen köpeği Almanya'dan bir ailenin sahiplenmek istediği açıklandı.

ONLARA DA YUVA ARIYORLAR

Bir araçta 3 gün bağlı kalıp aç susuz bırakılan ve boynuna çamaşır ipi bağlanarak barınağa getirilen Terrier cinsi köpeği de pansiyona yerleştiren hayvanseverler, adını ise 'Zeytin' koydu. 'Şirin' adı verilen beyaz Terrier köpeğin ise ailesi tarafından terk edildiğini anlatan hayvanseverler, büyük köpeklerin saldırdığı bu köpeği de barınaktan çıkarıp pansiyona yerleştirdiklerini ve yuva aradıklarını söyledi. Barınakta çekilen fotoğraflarda gözleri yaşlı halde bulunan ve 'Dişi' adı verile Golden cinsi köpek de pansiyonda tutuluyor ve yeni sahip aranıyor.

Çok hasta, yerinden kalkamayan Rottweiler cinsi köpeğin tedavisi ise Altınkum Veteriner Kliniği'nde ücretsiz yapılıyor. Yine aynı klinik, uyuz ve rahminde tümör olan beyaz Terrieri de tedavi ediyor. Kanlı ishal hastalığı tespit edilen dört yavru köpek de barınaktan kurtarılarak, Antalya ve Alanya'da sponsorların da desteğiyle tedaviye alındı. Tedavileri süren bu yavrular için de yuva aranıyor.

BARINAK SİL BAŞTAN

Yaşanan olayların ardından Manavgat Belediyesi çalışanlar hakkında soruşturma başlatırken, barınakta da düzenlemelere başlandı. Tamamen yenilenen barınakta depolara mama yığıldı. 22 Şubat'a kadar barınaktaki çalışmaların tamamlanacağı, bu tarihte Almanya'dan Care 4 Life Derneği ile Antalya Hayvan Dostları Derneği üyelerinin barınağı ziyaret edeceği belirtildi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ölüm Kampı'ndaki Köpeklere Sıcak Yuva - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement