Ölüm Tehdidiyle Gaspa 35'er Yıl Hapis İstemi - Son Dakika
Güncel

Ölüm Tehdidiyle Gaspa 35'er Yıl Hapis İstemi

Ölüm Tehdidiyle Gaspa 35\'er Yıl Hapis İstemi

Adana'da 32 yaşındaki Mehmet Taştan'ı silah tehdidiyle kaçırıp, götürdükleri mezarlıkta cep telefonu ve 150 lira parasını gasp ettikleri, şifrelerini aldıkları 13 ayrı kredi kartından da 14 bin 500 lira çektikleri ileri sürülen tutuklu 3 sanık...

04.06.2012 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da 32 yaşındaki Mehmet Taştan'ı silah tehdidiyle kaçırıp, götürdükleri mezarlıkta cep telefonu ve 150 lira parasını gasp ettikleri, şifrelerini aldıkları 13 ayrı kredi kartından da 14 bin 500 lira çektikleri ileri sürülen tutuklu 3 sanık hakkında 35'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Olay, 12 Nisan'da meydana geldi. İddiaya göre, 27 yaşındaki Atakan Temir, sıhhi tesisatçılık yapan arkadaşı Mehmet Taşdan'ı telefonla arayarak Küçükdikili'deki bir akaryakıt istasyonuna çağırdı. Temir, buluşma yerine gelen arkadaşına "Sen motosikleti arkadaşa ver. Biz eve geçip, orada konuşalım. Daha sonra da motosikletinle gidersin" diyerek Taşdan'ı otomobile aldı. Sonra da otomobilde bulunan 28 yaşındaki Metin Alat ve 25 yaşındaki Ramazan Deviren'le birlikte merkez Çukurova İlçesi'ndeki Kabasakal Mezarlığı'na gittiler. Burada sanıklardan Alat, kafasına silah dayadığı Taşdan'a "Ya para vereceksin ya canını vereceksin" diyerek para istedi. Taşdan, "Param yok" dedi. Sanıklar üzerini aradıkları Taşdan'ın cebindeki 13 kredi kartı, 150 lira para ile cep telefonunu aldı.

"MEZARINI KAZ"

Taşdan'ın kredi kartı şifrelerini söylememesi üzerine Alat, yanındaki kişilere, "O zaman arabanın bagajındaki kazma ve küreği getirin. Bunun burada kafasına sıkıp gömelim gitsin" dedi. Ardından da Taşdan'ın eline kazma ve küreği verip, "Mezarını kaz, öldürdükten sonra biz de gömeriz" diyerek tehdit etti. Taştan, mezarını kazmaya başladıktan bir süre sonra öldürülme korkusuyla kredi kartlarının şifresini söyledi. Sanıklar kartlardan da toplam 14 bin 500 lira para çektikten sonra Taşdan'ı kendilerini şikayet etmemesi konusunda da tehdit ederek serbest bıraktı. Taşdan, olaydan sonra Cumhuriyet Savcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu.

İHBARLA YAKALANDILAR

21 Nisan'da 155 Polis İmdat telefonunu arayan kimliği belirsiz bir kişi, merkez Seyhan İlçesi Küçükdikili Çınarlı Mahallesi'ndeki Sabancı Siteleri'nin çatısında silahlı kişiler olduğunu ihbar etti. Harekete geçen polis ekipleri, verilen adreste binanın damındaki güneş enerjisi sisteminin altına saklanmaya çalışan 3 kişiyi yakaladı. Sorgularında suçlamaları kabul etmeyen şüpheliler, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemede tutuklandı.

35'ER YIL İSTENDİ

Sanıklar hakkında 'başkasına ait banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlama, silahla yağma, cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan toplam 35'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde Adana 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

MKA(BY/AK) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ölüm Tehdidiyle Gaspa 35'er Yıl Hapis İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement