Kamyonu Mahallelinin Üstüne Süren Sürücü Ortalığı Karıştırdı - Son Dakika
Güncel

Kamyonu Mahallelinin Üstüne Süren Sürücü Ortalığı Karıştırdı

İstanbul Arnavutköy'de hafriyat kamyonlarını protesto eden mahalleli caddeyi kapattı. Vatandaşların tartıştığı kamyon sürücüsü aracı halkın üzerine sürdü. Vatandaşlar da sürücüye taş atttı.

24.02.2017 14:25  Güncelleme: 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arnavutköy Milli Egemenlik Caddesi, döküm sahasına giden hafriyat kamyonlarının en fazla kullandığı caddelerden biri. Caddede daha önce hafriyat kamyonlarının karıştığı kazalarda 3 kişi hayatını kaybetti. Caddeyi kullanan çevre sakinleri hafriyat kamyonlarının saçtığı tehlike nedeniyle tepkili. Çocuklar her gün onlarca hafriyat kamyonunun geçtiği caddeden sağ salim evlerine ulaşmaya çalışıyor. Mahalleli de bu yüzden dün caddeyi trafiğe kapattı. Mahallelinin tartıştığı hafriyat kamyonu sürücüsü, yolu kapatan kalabalığın üzerine aracını sürdü. Bunun üzerine ortalık karıştı. Elinde sopayla kalabalığı kovalayan sürücüye mahalleli taş atarak karşılık verdi. Yaşanan olaylar cep telefonu kamerasına yansıdı.

DAKİKADA BİR KAMYON GEÇİYOR

Onlarca hafriyat kamyonu, Arnavutköy İstiklal Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi'ni kullanarak İhsaniye Mahallesi'ndeki moloz ve hafriyat döküm sahasına gidiyor. Boğazköy İlköğretim Okulu'nun da bulunduğu caddede çocuklar aileleriyle birlikte okullarına sağ salim ulaşmaya çalışıyor. Bu nedenle de mahalle sakinleri neredeyse dakikada bir geçen hafriyat kamyonlarından oldukça şikayetçi.

ÜZERLERİNE KAMYONU SÜRDÜ

Dün de bir grup, hafriyat kamyonlarının caddeden geçmemesi için yolu kapattı. Bunun üzerine mahalle sakinlerinin tartıştığı hafriyat kamyonu şoförü yolu kapatan mahallelinin üzerine kamyonu sürdü. Araçtan inen sürücü daha sonra da elinde sopayla kalabalığı kovaladı. Mahalleli ise sürücüye taş atarak karşılık verdi. Mahallede yaşanan olaylar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

"KAMYONLARIN BU YOLDAN GEÇMESİ DE YASAK"

Olayların ardından bugün de mahallede hafriyat kamyonlarının saçtığı tehlike görüntülendi. Okullarından çıkan öğrenci ve veliler evlerinin yolunu tutarken caddeden ise onlarca hafriyat kamyonunun geçtiği görüldü. Daha önce farklı tarihlerde hafriyat kamyonlarının karıştığı kazalarda 3 kişinin öldüğünü belirten mahalle sakinleri tepkili.

Cevdet Kaya, "Kamyonların bu yoldan geçmesini kesinlikle istemiyoruz. Kamyonların güzergahı bu yol değil, yeni yapılan otoban. Burada ne set var ne bir engel var, çocuklar okula gidemiyor. Burada 3 ölümlü kaza oldu. Yetkilerden bir çözüm istiyoruz. Bu yoldan kamyonların geçmesi de yasak. Buna bir çözüm bulunsun" dedi.

Dünkü olayları da anlatan mahalle sakini, "Dün de mahallenin gençleri kamyonların bu yolu kullanmaması için şoförlere uyarıda bulunuyor. O esnada şoför kamyonu gençlerin üzerine sürüyor. Daha sonra da sopayla gençlerin üzerine yürüyor" diye konuştu.

"HAFRİYAT KAMYONLARI BURADAKİ İNSANLARIN CANINI TEHLİKEYE ATIYOR"

Bir yıldır kamyonların caddeyi kullanmaması için mücadele ettiklerini belirten Mustafa Vural ise, "Legal olmayan bir durum gerçekleşiyor. Bu duruma yetkililer çözüm bulamadığı için bu sefer mahalleli kendi çözüm bulmak için yol kapatıyor. Hafriyat kamyonları sefer başına 50-100 lira daha fazla kazanmak için buradaki insanların canını tehlikeye atıyor. Kullanmaları gereken güzergah yerine burayı kullanıyorlar" ifadesini kullandı.

"BİRİNİN ÖLMESİ Mİ GEREKİYOR?"

Nurten Aslan Çakmak adlı mahalle sakini de, "Biz buradan kamyonların geçmesini istemiyoruz. Ardı ardına kamyonlar geçiyor, çocuklarımızın da hayatı tehlikeye giriyor. İlla birinin mi ölmesi gerekiyor, bu durumun çözüme kavuşması için" şeklinde konuştu.

Kamyonu Mahallelinin Üstüne Süren Sürücü Ortalığı Karıştırdı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kamyonu Mahallelinin Üstüne Süren Sürücü Ortalığı Karıştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Göztepe, Giresunspor'u mağlup ederse Süper Lig'e yükselecek
    11:16 Göztepe, Giresunspor'u mağlup ederse Süper Lig'e yükselecek

    Göztepe, Trendyol 1. Lig'de ikinci sıradan Süper Lig'e yükselme şansını elde etmek için Giresunspor'u mağlup etmesi ve matematiksel hesapların oluşması durumunu bekliyor. Göztepe, en yakın rakibiyle arasındaki puan farkını 8'e çıkardı ve Süper Lig hayaline bir adım daha yaklaştı. Eğer rakipleri puan kaybederse Göztepe, Kocaelispor maçını kazanarak ligi ikinci sırada bitirip Süper Lig'e yükselecek.

  • Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu, Çiftçilere Acil Destek Çağrısında Bulundu
    11:15 Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu, Çiftçilere Acil Destek Çağrısında Bulundu

    Yerli ve Milli Parti (YMP) Genel Başkanı Teoman Mutlu, Ulusal Süt Konseyi'nin belirlediği süt fiyatlarının çiftçileri mağdur ettiğini belirterek, hükümetin ve ilgili kurumların çiftçilere ve hayvancılığa sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Mutlu, çiğ süt fiyatlarına yapılan zammın yetersiz olduğunu ve çiftçilerin zor durumda bırakıldığını belirterek, hızlı ve etkili politika değişiklikleri yapılması gerektiğini söyledi.

  • Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan Şeffaflık ve Adalet İlkeleriyle Yeni Döneme Başladı
    11:15 Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan Şeffaflık ve Adalet İlkeleriyle Yeni Döneme Başladı

    Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, şeffaflık, adalet ve katılımcılık ilkeleri doğrultusunda hareket edeceklerini belirterek yeni döneme başladıklarını açıkladı. Meclis toplantısında komisyonların dağılımı da belirlendi.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat'ın içme suyu sorununu çözdü
    11:14 Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat'ın içme suyu sorununu çözdü

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Manavgat'ın Yukarıışıklar Mahallesi'nin yıllardır devam eden içme suyu sorununu yeni hat ve depolar yaparak çözdü.

  • Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Mart Ayında Yükseldi
    11:12 Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Mart Ayında Yükseldi

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 Mart ayına ilişkin Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksini (Tarım-ÜFE) açıkladı. Buna göre, Tarım-ÜFE yıllık yüzde 61,87, aylık yüzde 5,57 arttı. Tarım-ÜFE'de 2024 yılı mart ayında bir önceki aya göre yüzde 5,57, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 17,51, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 61,87 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 59,98 artış gerçekleşti. Sektörlerde tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 5,84, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 3,52 artış olurken; balık ve diğer balıkçılık ürünleri, su ürünleri ve balıkçılık için destekleyici hizmetlerde yüzde 1,18 azalış gerçekleşti. Ana gruplarda tek yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 3,27, çok yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 7,60 ve canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 7,12 artış gerçekleşti. Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup 170,17 ile yağlı meyveler, aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup 13,54 ile koyun ve keçi, canlı; bunların işlenmemiş süt ve yapağıları oldu.


Advertisement