Ölümden Döndü - Son Dakika
Yerel

Ölümden Döndü

Ölümden Döndü

Batmanda %5 yaşama şansı verilen kalp hastası, başarılı operasyon neticesinde hayata yeniden döndü.

22.08.2016 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BAŞARILI MÜDAHALE HASTANIN HAYATINI KURTARDI

Batman Bölge Devlet Hastanesi kalp damar cerrahları önemli operasyonlara imza atmaya devam ediyorlar. Yaşama sansı %5 bile olmayan hasta Bölge Hastanesinde sağlığına kavuştu.

Kalpten çıkan ana atardamarın yırtılması sonucu yaşama şansı çok az olan hastaya yapılan ameliyat başarıyla sonuçlandı.

Ameliyatı gerçekleştiren Op.Dr. Mehmet Karaçalılar, Aort Disseksiyonu yani kalpten çıkan ana atardamar 'aort' yırtılması, kalp damar cerrahisinin en büyük ve en ölümcül durumlarından biri olduğunu, acil ameliyat edilmediği takdirde ölümle sonuçlandığını söyledi.

Karaçalılar; "Bu tür vakalar genelde ileri yaşlarda görülmekle birlikte hamilelerde 40 yaş altında görülebiliyor. Gebelik sayısı artıkça risk de artar. Acil ameliyat edilmediği durumlarda 48 saat içinde ölüm riski çok yüksek olur"dedi.

KALP KAPAKÇIĞI DEĞİŞTİRİLDİ

33 yaşında 4 çocuk annesi Fatma Altun ani başlayan sırt ve göğüs ağrısı ile getirildi. Aynı zamanda hasta 21 haftalık da hamileydi. Yapılan tetkiklerinde kalpten çıkan en büyük damar aort'un yırtıldığı(disseksiyonu) tespit edildi. Kısa süreli kalp durması ve solunum sıkıntısı yaşadı, solunum cihazına bağlandı. Genel durumu kötü olan hastanın saatler hata dakikalar içerisinde ölüm riski çok yüksekti. Ameliyat edildiğinde dahi yaşama şansı %5 veya 10 civarında olabilen bir vakadır. Hastayı gece 24.oo'te ameliyata aldık 7 saat süren ameliyatta yırtılan damar değiştirildi. Yırtılmadan etkilenmiş olan kalp kapakçığı değiştirildi. Aynı zamanda bu durumdan etkilenmiş olan kalp damarlarından birine By pass yapıldı. Ameliyat öncesi genel durumunun kötü olması ve ameliyat ile birlikte bebeğinin kan dolaşımının bozulduğu, bunun sonucunda bebeğin öldüğü anlaşıldı. Bu durumun anneye zarar vermemesi için kadın doğum uzmanlarından Anıl Murat Sever, Fethi Karakaya aynı gün sezeryanla bebeği almak zorunda kaldılar. Başarılı geçen ameliyattan 8 gün sonra hasta sağlıkla taburcu edildi.

"DOKTORLARIMA MİNNETTARIM"

Sağlığına ve çocuklarına kavuşmanın sevincini yaşayan Fatma Altun; "Akşam yemeğini yerken başımın sağ tarafına şiddetli bir ağrı saplandı. Birden midem bulandı ve kusmaya başladım. Ambulansla hastaneye geldik gözümü açtığımda yoğun bakımda yatıyordum ve hastaneye gelişimizin üzerinden iki gün geçmişti. Şu an sağlığım çok iyi. Bebeğimi kaybettiğime üzüldüm ama diğer yandan da çocuklarıma kavuştuğum için mutluyum. Doktorlarıma minnettarım" dedi. Taburcu olmadan önce kendisini sağlığına ve çocuklarına kavuşturan Kalp Damar Cerrahı Mehmet Karaçalılar ile Op.Dr. Engin Karakuş, Kadın Doğum Uzmanlarından Anıl Murat Sever ve Fethi Karakaya, Anestezi Uzmanlarından Tuğba Dorken ile İdris Ekinci ve emeği geçenlere teşekkür etti. Altun ve ameliyat ekibi o anı yaşatacak fotoğrafta bir araya geldiler.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Ölümden Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement