Ölümden Dönen Kız Öğrenciler Basketboldan Vazgeçmedi - Son Dakika
Güncel

Ölümden Dönen Kız Öğrenciler Basketboldan Vazgeçmedi

Geçen yıl Nisan ayında minibüsleri şarampole yuvarlanan Canik Fatih Ortaokulu Yıldız Kız Basketbol takımının oyuncuları basketboldan vazgeçmedi.

16.04.2014 13:21  Güncelleme: 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Şampiyonası final karşılaşmaları için geçen yıl Nisan ayında Düzce'ye giderken bulundukları minibüs Amasya'nın Gümüşhacıköy İlçesi'nde şarampole yuvarlanan Samsun Canik Fatih Ortaokulu Yıldız Kız Basketbol takımının oyuncuları, kaza sonrasında basketboldan vazgeçmedi.

Takımdaki 7 sporcu özel bir lisede burslu olarak okumaya başladı. Bu yılki müsabakalara Samsun il birincisi, Karadeniz Bölge birincisi olan basketçiler, bu defa gençler kategorisinde Türkiye Şampiyonası'na katılacak.

Geçen yıl Nisan ayında, Düzce'de yapılacak Yıldız Kızlar Basketbol Türkiye Şampiyonası final karşılaşmalarına katılmak üzere yola çıkan Fatih Ortaokulu Yıldız Kızlar Basketbol takımını taşıyan Samsun İlkadım Belediyesi'ne ait 33 yaşındaki Yaşar Sözen yönetimindeki 55 BR 423 plakalı minibüs, Amasya Gümüşhacıköy- Merzifon karayolunda şarampole yuvarlandı. Kazada minibüs şoförü Fatih Sözen olay yerinde ölürken, yaralanan 2 beden eğitimi öğretmeni ve 10 öğrenci ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Hastanede tedavi olan öğrenciler ve 1 öğretmen kısa bir süre sonra taburcu olurken, beden eğitimi öğretmeni ve takım antrenörü olan Cem Beşiroğlu beyin kanaması geçirdiği için 5 gün yoğun bakımda kaldı ve 1 ay hastanede tedavi gördü. Taburcu olduktan sonra 8 ay fizik tedavi gördü ve ardından görevine geri döndü.

Kazanın ardından 3 öğrenci basketbolu bıraktı. Bu süre içerisinde Samsun'da bulunan özel bir okul eğitim yılı sonunda ortaokuldan mezun olan takımdaki 7 öğrenciye burslu okuma imkanı verdi. 7 sporcu özel okulda okuyup bir yandan da kız basketbol takımında spora devam etti.

Özel okuldaki kız basketbol takımının antrenörlüğünü de Cem Beşiroğlu yapmaya başladı. Takım, bu yıl gençler kategorisinde katıldıkları yarışmada il birinciliği ve Karadeniz Bölge birinciliği kazandı. Türkiye Şampiyonası için hazırlıklarını sürdüren takım şimdi bu ay sonunda Tunceli'de yapılacak maç için çalışıyor.

BÜYÜK BİR TRAVMA YAŞADIK

Fatih Ortaokulu Beden Eğitimi öğretmeni ve özel okuldaki kız basketbol takımı Antrenörü Cem Beşiroğlu, kaza döneminde kız basketbol takımının yıldızlar kategorisinde Türkiye finallerinde yarışan tek devlet okul takımı olduğunu belirterek, "Basketbol takımımız çok büyük bir başarı elde etmişlerdi. Ancak talihsiz bir kaza geçirdik. Ardından bir özel okul onlara destek verdi ve 7 öğrencim şimdi yeni takımlarında spora devam ediyorlar. Kazadan bir yıl geçti. Ben kaza anıyla ve sonrasıyla ilgi hiçbir şey hatırlamıyorum ama öğrencilerim hatırlıyorlar. İlk zamanlar çocuklar çok büyük travma yaşadılar. Zor günler geçirdiler ama basketbolu bırakmadılar. Devam ettiler. Kaza sonrasında yalnızca 3 öğrencim basketbolu bıraktı. Bu travmadan sonra çocukların tekrar basketbol oynamaları bile bence büyük başarıyken, dereceler elde ettiler. Öğrencilerimden can kaybı yaşanmadı ama kazada ölen şoför arkadaşımıza da Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

BASKETBOLU BIRAKMAYI DÜŞÜNDÜM

Kazayı yaşayan 15 yaşındaki lise 1'inci sınıf öğrencisi Rüveyda Er, kaza sonrasında arabaya binmekten bile korktuğunu söyleyerek, "Çok üzüntülü günler geçirdik. Daha sonra bizi bir özel okuldan istediler. Liseyi burslu okuma fırsatı verdiler. İlk dönemde basketbolu bırakmayı düşündüm. Bu olay tekrar yaşar mıyım diye korktum. Ama daha sonra basketboldan kopamadım ve devam etmeye karar verdim. Şimdi hedeflerimiz var. Türkiye Şampiyonası maçları için hazırlık yapıyoruz" diye konuştu.

VAZGEÇEMEDİM

Takım oyuncusu 15 yaşındaki lise 1'inci sınıf öğrencisi Aleyna İnanç ise kazanının ardından bir yıl geçtiğini ve takım olarak kendilerini yeni yeni toparladıklarını belirterek,"Hocamız ağır yaralandı. Biz de kazada yaralandık. O dönem bizim için çok zor geçti. Korku dolu bir süreç yaşadık. Hayatını kaybeden şoför ağabeyimiz için çok üzüldük. Şimdi basketbola devam ediyoruz. Ben çok sevdiğim bir sporu yapıyorum. O yüzden vazgeçemedim" dedi.

YİNE BERABER AYNI TAKIMDAYIZ

Lise 1'inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Merve Uzun'da takım olarak kaza sonrasında hiç ayrılmadıklarını dile getirerek, "Kazadan sonra 5 ay hiçbir şey yapamadık. Daha sonra hep bir arada basketbol oynama devam ettik. Şimdi özel bir okulda takımda arkadaşlarımızla devam ediyoruz. Basketbol bizim hayatımız vazgeçmeyeceğiz. Kazayı atlattık. Maça devam edeceğiz" diye konuştu. 

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ölümden Dönen Kız Öğrenciler Basketboldan Vazgeçmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement