Ölümü Gösterip Sıtmaya Razı Ettiler! - Son Dakika
Güncel

Ölümü Gösterip Sıtmaya Razı Ettiler!

Ölümü Gösterip Sıtmaya Razı Ettiler!

Şanlıurfa'da 4 aydan bu yana enerji sorunu olan Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde öğrenciler soğuk havada eğitim görüyor.

07.12.2014 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti iktidarı öncesine kadar kapatılması bile gündeme gelen İmam Hatip okulları, gittikçe çoğalıyor ama hala üvey evlat muamelesi görmeye devam ediyor. 650 öğrencisi bulunan Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, en fazla sıkıntı yaşayan okulların başında geliyor.
Dört ay önce eğitim öğretime açılan okulun hala elektriği yok. Elektriksizlik buna bağlı hizmetlerin de gelmesine engel. Bir ücretli öğretmenin istifa ettiği, birkaç öğretmenin de soğuk algınlığı sebebiyle rapor alarak gelmediği okulda öğrenciler üşüyerek ders yapıyor

Şanlıurfa'da, inşaatı tamamlanan 200'den fazla okul 2013-2014 eğitim öğretim yılında ders başı yaptı. Ancak birçok okulun elektrik, su ve sıra sıkıntısı bulunuyor. Özellikle imam hatip okullarının eksiği açılışından bu yana dört ay geçmesine rağmen bir türlü tamamlanamadı. TEOG sistemi sonucu zorunlu olarak bu okullara yerleştirilen öğrenciler eksikler sebebiyle hala eğitim öğretime konsantre olamadı. Bu okulların içerisinde en büyük sıkıntı yaşayan okul ise Haliliye ilçesine bağlı Devteşti Mahallesi 9677. Sokaktaki Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi. Defalarca müracaat yapıldığı halde Dicle EDAŞ tarafından elektrik verilmeyen okulda, elektrik olmadığı için aydınlatmanın yanı sıra ısınma ve su sorunu gibi çeşitli sorunlar yaşanıyor. Öğretmen ve öğrenciler sınıflarda kalın giyinmelerine rağmen hasta olmaktan kendilerini kurtaramıyor. Bir 'ücretli' öğretmenin bu okulda görev yapmak istemediği ve başka okula da geçiş yapamadığı için öğretmenlikten istifa ettiği öğrenilirken, birkaç öğretmenin de soğuk algınlığı sebebiyle rapor alarak derse gelmedikleri anlaşıldı.

ELEKTRİK YOK HİÇ BİRŞEY YOK

32 derslik ve 650 öğrenci ile 2013-2014 eğitim öğretim yılına başlayan Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde öğretmen ve öğrenciler, buz gibi sınıflarda ders yapmak zorunda kalıyorlar. Dört aydır eğitim öğretime devam eden okula Dicle EDAŞ tarafından bir türlü elektrik bağlanmıyor. Elektrik olmadığı için okulun aydınlatma ve ısıtma sorununun yanı sıra susuzluk problemi de var. Hava sıcaklığının 10 dereceyi bulduğu kentte buz gibi sınıflarda öğretmen ve öğrenciler atkı, bere ve montlarını üzerlerinden çıkartmıyor. Soğuktan olumsuz etkilenen öğretmen ve öğrenciler sık sık hasta oluyor. Okulda ısınma problemi yaşandığı gerekçesiyle ücretli bir öğretmen istifa ederken, diğer öğretmenlerin çoğu ise hastalandıkları gerekçesiyle sık sık rapor alıyor ve okula gelemiyor. Aralarında şanslı olan öğretmen ve öğrenciler bu okuldan kurtulmayı başarırken, başka okula gitme şansı olmayan öğrenciler yetkililerden sorunlarını gidermelerini bekliyor.

VELİLER: ÇOCUKLARIMIZ HASTA OLUYOR

Okulun elektrik sorununu defalarca İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Dicle EDAŞ ve Urfa milletvekillerine aktardıklarını ifade eden öğrenci velileri, soruna çare bulunmadığından dolayı çocuklarının okula gelmek istemediğini, gelmeleri halinde ise hastalandıklarını belirtti. Kışın tam ortasında okullarında kalorifer petekleri yanmadığı için güneş giren sınıflara gitmek için birbiriyle yarışan öğrenciler, "Bu soğuk günlerde okulun halen elektriği yok, bu yüzden kalorifer sistemleri devreye girmedi. Yeni bina olduğu için zaten soğuk. Bere, eldiven, atkı, montlarımızla kat kat giyinerek ders işlemeye çalışıyoruz. Sınıflar buz gibi üşüyoruz. Bu sorunumuza çözüm bulsunlar." diyerek yetkililerden yardım istediler.

'DAĞIN BAŞINDA İNŞAATI BİTMEMİŞ OKUL'

Yetkililere öfkeli olan öğrenciler, "Yetkililerimiz hepsi sıcak yerlerde kimse bizi düşünmüyor. Her gün üşüyoruz bu okulda. Kışın tam ortasındayız ama okulda ısıtma sistemi yok. Sıramız eksik, kitaplarımız eksik kimse bizimle ilgilenmiyor. Elektrik olmadığı için sular akmıyor. Okulda yeterince temizlik yapılmıyor. Okulun çoğu eksiğinizi ailelerimiz tamamladı. Daha bitmemiş okula bizi koydular. Biz rahat ortamda okulumuzu okumak istiyoruz. Bir de kız çocukları okula gelsin diyorlar. Dağın başında daha inşaatı bitmemiş okula kızları verirlerse kızlar da tabi ki okula gelmez." dedi.

Okulun tek problemi elektrik sorunu da değil. Öğrenciler sıralarının yetersiz olduğunu ve hala bazı kitaplarının dağıtılmadığını belirtti. Ayrıca yerleşim yerlerinden uzakta yapılan okula yaya olarak gitmek de mümkün değil. Ancak servislerle öğrenciler okula gelebiliyor.

OKULA KADAR ELEKTRİK GELMİŞ ANCAK BAĞLANMIYOR

Bu arada Dicle DEDAŞ yetkilileri, Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin elektrik hattının çekildiğini, sadece okulun kolon ve şebeke hattı ile panoyu tamamlamasını beklediklerini söyledi. Kolon ve şebeke hattı ile panoyu ise okul inşaatı yapan yüklenici firmanın yapması gerektiği, ancak eksik bıraktığı halde İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin okulu bu şekilde teslim aldığı öne sürüldü. Okulun duvarına kadar getirilen elektrik hattı, bu eksiklerin tamamlanmaması halinde bağlanmayacak.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Ölümü Gösterip Sıtmaya Razı Ettiler! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement